Έξαλλοι με τον Πολάκη 36 βουλευτές της ΝΔ! - Επιστολή διαμαρτυρίας στον Βούτση

Διαβάστε τι έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και τους προκάλεσε

Έξαλλοι με τον Πολάκη 36 βουλευτές της ΝΔ! - Επιστολή διαμαρτυρίας στον Βούτση

Την έντονη διαμαρτυρία βουλευτών της ΝΔ για την κοινοβουλευτική του συμπεριφορά προκάλεσε για μία ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Αφορμή αποτέλεσε όχι κάποια «έκρηξη» του κ. Πολάκη εναντίον τους, αλλά η άρνησή του ουσιαστικά να απαντήσει σε ερώτησή τους για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και η παραπομπή τους στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης στη Βουλ��. Για τον ίδιο λόγο 36 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

«Μπορεί οι προτεραιότητες του κ. Υφυπουργού να είναι οι λεκτικές επιθέσεις στον τύπο ή οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του σε κομματικές εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τη θεσμική υποχρέωση, έτσι όπως προκύπτει από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, να αναφέρεται στο Σώμα με σεβασμό στο ρόλο και στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους Έλληνες πολίτες» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ.

Στην ίδια επιστολή οι 36 βουλευτές της ΝΔ διαμαρτύρονται επίσης όχι μόνο για τη συμπεριφορά Πολάκη αλλά και για «το μείζον ζήτημα υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από την Κυβέρνηση», όπως υποστηρίζουν, ενώ υπενθυμίζουν την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, για το ίδιο ζήτημα, από τις 14 Ιουνίου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν επίσης τον «έντονο προβληματισμό για τα παρατηρούμενα φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top