Φίλης: Οι 17χρονοι μπορούν και να οδηγούν και να ψηφίζουν

Πώς συνέδεσε οδήγηση και… πολιτική!

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας οδήγησης αυτοκινήτου στους 17χρονους, αλλά και το δικαίωμα εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους (αντί του ορίου των 18 ετών που ισχύει σήμερα και για τις δύο περιπτώσεις), μίλησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

«Θεωρούμε, ότι είναι αναγκαίο και μπορεί να υπάρξει, να ψηφίζουν οι νέοι, 17 ετών για να εκλέγουν κυβέρνηση, συνεπώς θα πρέπει να τους δώσει η κοινωνία μια τέτοια αρμοδιότητα, μια τέτοια ευθύνη που αφορά το σύνολο την πορεία της κοινωνίας. Να μην τους δώσει και το τιμόνι να οδηγούν;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας, συνδέοντας τα δύο θέματα μεταξύ του.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι χρειάζεται από το Δημοτικό σχολείο να υπάρχει διαπαιδαγώγηση για την κυκλοφοριακή αγωγή και ότι «εκεί πηγαίνουμε τώρα, να θεσπίσουμε στο Δημοτικό, τις τελευταίες τάξεις και στο Γυμνάσιο, τις πρώτες, μαθήματα που να εξοικειώνουν τα παιδιά με την οδήγηση και γενικότερα να αντιμετωπίζουν και να προλαμβάνουν το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε με τα ατυχήματα στη χώρα μας».

Ο υπουργός Παιδείας άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στο ηλικιακό όριο οδήγησης αυτοκινήτου και στο αντίστοιχο ηλικιακό όριο για την οδήγηση δικύκλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top