Φίλης: Οι 17χρονοι μπορούν και να οδηγούν και να ψηφίζουν

Πώς συνέδεσε οδήγηση και… πολιτική!

Φίλης: Οι 17χρονοι μπορούν και να οδηγούν και να ψηφίζουν

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας οδήγησης αυτοκινήτου στους 17χρονους, αλλά και το δικαίωμα εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους (αντί του ορίου των 18 ετών που ισχύει σήμερα και για τις δύο περιπτώσεις), μίλησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

«Θεωρούμε, ότι είναι αναγκαίο και μπορεί να υπάρξει, να ψηφίζουν οι νέοι, 17 ετών για να εκλέγουν κυβέρνηση, συνεπώς θα πρέπει να τους δώσει η κοινωνία μια τέτοια αρμοδιότητα, μια τέτοια ευθύνη που αφορά το σύνολο την πορεία της κοινωνίας. Να μην τους δώσει και το τιμόνι να οδηγούν;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας, συνδέοντας τα δύο θέματα μεταξύ του.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι χρειάζεται από το Δημοτικό σχολείο να υπάρχει διαπαιδαγώγηση για την κυκλοφοριακή αγωγή και ότι «εκεί πηγαίνουμε τώρα, να θεσπίσουμε στο Δημοτικό, τις τελευταίες τάξεις και στο Γυμνάσιο, τις πρώτες, μαθήματα που να εξοικειώνουν τα παιδιά με την οδήγηση και γενικότερα να αντιμετωπίζουν και να προλαμβάνουν το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε με τα ατυχήματα στη χώρα μας».

Ο υπουργός Παιδείας άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στο ηλικιακό όριο οδήγησης αυτοκινήτου και στο αντίστοιχο ηλικιακό όριο για την οδήγηση δικύκλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top