Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να ρίξουμε αυτό το καθεστώς»

Πυρά και εναντίον του ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε συστημικό κόμμα

Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να ρίξουμε αυτό το καθεστώς»

​Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, υπογραμμίζοντας πως το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί.

«Το κύριο πολιτικό θέμα είναι ότι στη χώρα έχει επιβληθεί ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς, το μνημονιακό καθεστώς, που σημαίνει υφαρπαγή της Δημοκρατίας και επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα της κοινωνίας, των ανθρώπων», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Τα πρ��γματικά προβλήματα είναι αυτά που προσπαθεί να συγκαλύψει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να απασχολήσει τους πολίτες με τα τερτίπια περί εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης. Είναι νομίζω προκλητικό μία κυβέρνηση που καταλύει το Σύνταγμα και έχει καταλύσει τη λαϊκή κυριαρχία από τη στιγμή που αποφάσισε να παραβιάσει το ‘Όχι’ του περσινού δημοψηφίσματος, να αναγγέλλει σήμερα ότι θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα».

Όσον αφορά στην εναλλακτική λύση της Πλεύσης Ελευθερίας για την επόμενη μέρα, η ίδια είπε:

«Υπήρξε μία πολύ μεγάλη ανάγκη και μία μεγάλη επιθυμία πάρα πολλών από εμάς, να συνδράμουμε στην εναλλακτική για τη χώρα που βεβαίως υπάρχει (…) Αλίμονο αν δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτό το καθεστώς που μετράει μόνο έξι χρόνια από την εγκαθίδρυσή του».

«Η διαπραγμάτευση δεν έγινε. Από εκεί και πέρα, έχουμε πλέον πολύ σαφή δείγματα από την πλευρά των οργάνων της ΕΕ που ανεξαρτήτως διαπραγμάτευσης, αποκρυσταλλώνουν σε τι έχει εξελιχθεί αυτό το μόρφωμα… Είναι ένα καθεστωτικό σχήμα το οποίο επιβάλλεται με αποικιοκρατικούς όρους στις χώρες – μέλη και στους λαούς του. Με αυτό το δεδομένο καλείται κανείς να αποφασίσει αν αποδέχεται αυτόν τον πειθαναγκασμό, τον εξαναγκασμό, τους εκβιασμούς και την επιβολή. Έχουμε δηλαδή μία εχθροπραξία προς τη χώρα και την κοινωνία. Εκφράστηκε αυτή η εχθροπραξία με το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου που συνεχίζει να υλοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Απέναντι σε αυτό το πραξικόπημα και αυτή την εχθροπραξία, πρώτο καθήκον, είναι να αμυνθείς, δεν είναι διαπραγματευτείς -να αντισταθείς, να αποκαταστήσεις τη Δημοκρατία. Πρέπει να αποτινάξουμε αυτόν τον ζυγό», συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα πυρά της όμως εκτός από την κυβέρνηση τα έστρεψε και εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «τον καλύτερο σύμμαχο του Τσίπρα», ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και εναντίον του ΚΚΕ όταν ερωτήθηκε αν θα μπορούσε να συνεργαστεί το κόμμα της μαζί του.

«Το σύστημα του ΚΚΕ είναι εξίσου συστημικό με το κυβερνητικό σύστημα», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Φαίνεται όμως ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της και δεν θέλει να ακούει κουβέντα ούτε και για τους πρώην συντρόφους της.

«Δε συνομιλώ με εκείνους που υπηρετούν τα μνημόνια. Είναι αντίπαλοί μου. Εργάζομαι και εργαζόμαστε για την ανατροπή τους», είπε, ενώ χαρακτήρισε χρήσιμη την παρουσία της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πολιτική σκηνή.

Τέλος, αναφερόμενη στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων στο οποίο έχει πρωτοστατήσει, είπε πως «έχει προδοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top