ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Η ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα και οι κανονιοβολισμοί

Οι Κινέζοι έστησαν ολόκληρη γιορτή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Η ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα και οι κανονιοβολισμοί

​Με μια φαντασμαγορική τελετή υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

16812081.jpg

Παρουσία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Κίνας, ενώ στη συνέχεια επιθεώρησαν τιμητικό άγημα από άνδρες και γυναίκες του στρατού και της αεροπορίας της Κίνας.

16810720.jpg

Προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν 21 κανονιοβολισμοί στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, ενώ η γαλανόλευκη κυμάτιζε στο Μέγαρο του Λαϊκού Κογκρέσου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου Γιανγκ Ντεγιάνγκ, στον οποίο και τόνισε την στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδας – Κίνας.

16812070.jpg

«Η σχέση μας με την Κίνα είναι ένα ποδήλατο. Η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη, η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία. Εμείς είμαστε οι ποδηλάτες που θα αναπτύξουμε τις δύο χώρες μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως η επίσκεψή του συμπίπτει με τη χρονική στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και επιδιώκει να αποτελέσει πόλο σταθερότητας, ανάπτυξης και προώθησης των πολιτιστικών αξιών και του ανθρωπισμού.

16812055.jpg
«Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα αναπτύσσονται σε αμοιβαία επωφελή βάση. Η Κίνα έχει ως στρατηγικό στόχο την πολιτική της "μίας ζώνης, ενός δρόμου", η Ελλάδα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της σε όλους τους τομείς. Η Κίνα έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την αναζωογόνησή της και από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει στόχο την εθνική της αναγέννηση έως το 2021», είπε ο κ. Τσίπρας.

16812057.jpg

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου από την πλευρά του σημείωσε ότι «η Κίνα είναι η κοιτίδα του ανατολικού πολιτισμού και η Ελλάδα του δυτικού», ενώ συμπλήρωσε πως στα 44 χρόνια που έχουν καθιδρυθεί οι σχέσεις των δύο χωρών, προχωρούν ιδιαίτερα δυναμικά.

16812067.jpg

Τέλος, ο κ. Ντεγιάνγκ εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκλεισε την αξιολόγηση, προσθέτοντας πως θα επιδιώξει να γίνει συνάντηση των δύο προέδρων των κοινοβουλευτικών σωμάτων Ελλάδα και Κίνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top