Παζάρι για τον εκλογικό νόμο: «Όχι» και από Φώφη – Μόνη με Λεβέντη και ΚΚΕ(;) η κυβέρνηση

Δύσκολος ο στόχος για τους 200 βουλευτές

Παζάρι για τον εκλογικό νόμο: «Όχι» και από Φώφη – Μόνη με Λεβέντη και ΚΚΕ(;) η κυβέρνηση

Με το… μεγάλο παζάρι μοιάζει το θέμα του εκλογικού νόμου όπου η κυβέρνηση σβήνει και γράφει προσπαθώντας να βρει κοινά σημεία με κόμματα της αντιπολίτευσης που θα επιτρέψουν να συγκεντρωθεί ο «μαγικός αριθμός» των 200 βουλευτών.

Μετά τα «όχι» από ΝΔ και Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ έκλεισε την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του Σκάι με τον Τάκη Χατζή, προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης νόμου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με βάση τα πέντε σημεία που έχει παρουσιάσει.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε αποσπασματικά σημεία. Θέλουμε ένα νόμο γύρω από τα πέντε σημεία. Ο Τσίπρας είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βρει ευρεία συναίνεση και καθιστά και ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Γιατί βιάζεται; Σκοπεύει να αποδράσει το φθινόπωρο;».

Η ίδια τάχθηκε κατά του μπόνους και τόνισε πως προτείνει «μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα εξυπηρετεί μια εθνική γραμμή».

Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση επί του παρόντος δείχνει να συμπορεύεται μόνο με την Ένωση Κεντρώων, που στηρίζει το νομοσχέδιο, και -εν μέρει- το ΚΚΕ που έχει διαμηνύσει πως θα στηρίξει τις διατάξεις για την ψήφο στα 17 έτη και την απλή αναλογική.

Ερωτηματικό αποτελεί, πάντως, η στάση της Χρυσής Αυγής, με τον γ.γ. του κόμματος να έχει αφήσει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Δείτε ακόμη:

Κάλπες με τον νέο εκλογικό νόμο - Εφικτός ο στόχος των 200 βουλευτών εκτιμά το Μαξίμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top