Κάλπες με τον νέο εκλογικό νόμο - Εφικτός ο στόχος των 200 βουλευτών εκτιμά το Μαξίμου

Απλή αναλογική χωρίς αστερίσκους στηρίζει ο Πρόεδρος της Βουλής

Κάλπες  με τον νέο εκλογικό νόμο - Εφικτός ο στόχος των 200 βουλευτών εκτιμά το Μαξίμου

Την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται για να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές (που όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν κανονικά το 2019 και όχι νωρίτερα) έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο στόχος για τις 200 ψήφους είναι εφικτός. Αποτυχία θα ήταν να κυβερνάμε και να μην τηρήσουμε τη δέσμευση που μας ακολουθεί εδώ και δεκαετίες για απλή αναλογική. Τηρούμε λοιπόν αυτή τη δέσμευση και ελπ��ζουμε και ζητούμε να την τηρήσουν και όσα κόμματα την έχουν υποστηρίξει» είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Με την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία θεσπίζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στη χώρα μας η απλή αναλογική και αναγνωρίζεται στους νέους το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια. Πρόκειται για αλλαγές που αναβαθμίζουν τη δημοκρατία και σηματοδοτούν την προσπάθεια να ενισχυθεί η αξία της ψήφου και να ανακοπεί το κύμα εκλογικής αποχής και απαξίωσης της πολιτικής» δήλωσε, εξάλλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος έκανε λόγο για αναμενόμενη αρνητική στάση από «τη ΝΔ και τους δορυφόρους της».

«Η επιλογή που γίνεται έχει να κάνει με το εάν θα καλλιεργήσουμε ως θερμοκήπιο έναν νέο δικομματισμό που θα θεριέψει στο τέλος ή και μετά την κρίση» είπε, από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Βούτσης τάχθηκε κατά του μπόνους σε κάθε περίπτωση και υπέρ της απλής αναλογικής και υπογράμμισε πως «η Αριστερά πρέπει να πάρει θέση και να διαμορφώσει θέση απόλυτη και όχι ολίγον έγκυος, δηλαδή, ολίγον αναλογική».

«Είτε είκοσι πούμε, είτε εικοσιπέντε, είτε τριάντα, είναι μπόνους, και όταν μάλιστα βάζεις το 42%. Δεν το λέω λοιπόν με την ηθική της πολιτικής, το λέω με την έννοια του πολιτικού συστήματος και του νέου δικομματισμού, τον οποίο θρέφει αυτή η αντίληψη» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε ακόμη:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top