Η Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο:Επιστολή-κόλαφος με ενστάσεις

Εγκαλεί Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη-Ένα βήμα πριν παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα

Η Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο:Επιστολή-κόλαφος με ενστάσεις

​Με μια επιστολή-κόλαφο του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Έτινγκερ, η Κομισιόν εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, εγείροντας μια σειρά ενστάσεων για τους νομικούς χειρισμούς τόσο του Νίκου Παππά όσο και του Χρήστου Σπίρτζη, στο ζήτημα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Στην επιστολή που δημοσιεύει η «Καθημερινή», η Κομισιόν ζητά εξηγήσεις για τη χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος, θέτοντας ουσιαστικά την Ελλάδα στον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παράλληλα θεωρείται ενδεικτική των προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Καλώντας την κυβέρνηση να δώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα εξηγήσεις, η επιστολή εγείρει μια σειρά ενστάσεων, καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

• επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα

Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea

• Επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση καλείται σε αυστηρό τόνο να απαντήσει αμ��σως γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα ενώ εμφανώς δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).

Η επιστολή του Επιτρόπου Εντιγκερ αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε επιστολή που είχε στείλει πριν ένα μήνα, ο κ. Νίκος Παππάς (τρίτο συνημμένο αρχείο), το περιεχόμενο της οποίας, εκ του αποτελέσματος κρίνεται, ότι δεν ικανοποίησε τα κοινοτικά όργανα.

Να υπενθυμίσουμε, οτι ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε πως όλη η διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης θα γίνει με σεβασμό στην κοινοτική νομοθεσία και πρακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ:


epistolh-komision-pros-kyvernhsh1-15.pdfepistolh-komision-pros-kyvernhsh1-15.pdf

epistolh-komision-pros-kyvernhsh16-29.pdfepistolh-komision-pros-kyvernhsh16-29.pdf

epistolh-pappa--2.pdfepistolh-pappa--2.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top