Δρίτσας: «Γιατί να παραιτηθώ; Το ύφος της επιστολής της COSCO ήταν λάθος»

Για «εσφαλμένα νομικά επιχειρήματα» έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας

Δρίτσας: «Γιατί να παραιτηθώ; Το ύφος της επιστολής της COSCO ήταν λάθος»

​Μετά το αλαλούμ με την Cosco και τον «πόλεμο» που ξέσπασε όταν έστειλε επιστολή η κινεζική εταιρία διαμαρτυρόμενη έντονα ότι... άλλα συμφωνήθηκαν με την ελληνική κυβέρνηση και άλλα έφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» (μετά την εσπευσμένη κατάθεση τροποποιήσεων και νομοτεχνικών βελτιώσεων):

«Το πρόβλημα ήταν πως από την επιστολή που έστειλε η Cosco ισχυριζόταν- κακώς κατά τη γνώμη μας- με λάθος μέθοδο και ύφος αλλά και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται της σύμβασης παραχώρησης. Περί αυτού επρόκειτο».

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «οι επισημάνεις της Cosco μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν και όπου υπήρχε η δυνατότητα μιας επαναδιατύπωσης, αυτό συνέβη».

Μιλώντας για τον απόηχο της επιστολής της COSCO στην ελληνική πολιτική σκηνή σημείωσε ότι «η μεγάλη αναταραχή που έγινε, η πολιτική αξιοποίηση, όλα αυτά, προφανώς δεν ήταν καθόλου ευχάριστα πράγματα αλλά γι' αυτά δεν είναι ευθύνη η κυβέρν��ση, ούτε η επιστολή ήταν μια πράξη σώφρον, ούτε με τον τρόπο που έγινε, ούτε πολύ περισσότερο η πολιτική αξιοποίηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε μετά τα παραπάνω να παραιτηθεί, απάντησε:

«Έδωσα μάχη για να βελτιωθεί η σύμβαση με την COSCO. Γιατί να παραιτηθώ»;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top