Εδώ τα ισοδύναμα,εκεί τα ισοδύναμα,που είναι τα ισοδύναμα;Θα βρεθούν διαβεβαιώνει ο Χουλιαράκης

Παγωμένα τα ειδικά μισθολόγια μέχρι να βρουν άλλα μέτρα Καμμένος,Παρασκευόπουλος και Φίλης

​«Άδειασε» την Παρασκευή ο Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή τους συναδέλφους του υπουργούς Άμυνας, Π.Καμμένο, Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλο και Παιδείας, Ν.Φίλη, οι οποίοι είχαν αναλάβει να βρουν ισοδύναμα, προκειμένου οι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων να μη χάσουν από το νέο έτος, μισθολογικές αυξήσεις και προαγωγές.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών. Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και τα άλλα αρμόδια υπουργεία (Δικαιοσύνης και Παιδείας) θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν στο υπουργείο Οικονομικών τις δικές τους προτάσεις για αξιολόγηση. Μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει σχετικές προτάσεις με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα για να αποφύγουμε το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Χουλιαράκης στη Βουλή.

Αν δεν βρεθούν ισοδύναμα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι 188.000 εργαζόμενοι των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου, θα περιμένουν το 2019 για να ξαναδούν αυξήσεις και προαγωγές.

Αφορούν κυρίως:

-Δικαστικούς
-Ένστολους
-Διπλωμάτες
-Γιατρούς του ΕΣΥ
-Πανεπιστημιακούς
-Κληρικούς
-Ερευνητές
-Εκπαιδευτές
-Μουσικούς της Λυρικής Σκηνής και των κρατικών και δημοτικών χορωδιών.

Το βράδυ της Παρασκευής πάντως το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διευκρινίσεις, επαναλαμβάνοντας ότι «τα αρμόδια υπουργεία που πρέπει να βρουν ισοδύναμα έχουν βέβαια το περιθώριο να το κάνουν αυτό από σήμερα 1/7/2016 έως το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2016, δηλαδή ακριβώς τρεις μήνες».

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και τα άλλα αρμόδια υπουργεία, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν στο υπουργείο Οικονομικών τις δικές τους προτάσεις για αξιολόγηση», επισημαίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top