Κάτια Μακρή: Ήρθε ο λογαριασμός στους πολίτες – Που είναι το κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης;

«Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι τα λόγια είναι εύκολα»

Κάτια Μακρή: Ήρθε ο λογαριασμός στους πολίτες – Που είναι το κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης;

Με τρεις λέξεις περιέγραψε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα τις μειώσεις που υπέστησαν σε μισθούς και συντάξεις χιλιάδες πολίτες.

«Ήρθε ο λογαριασμός και είναι πολύ βαρύτερος απ’ ότι περιμέναμε και μας είχαν περιγράψει τα κυβερνητικά στελέχη. Το τελευταίο 48ωρο όλοι οι μισθωτοί είδαν απώλειες από την αύξηση της έκτακτης εισφοράς και το ίδιο συνέβη σε πάρα πολλούς συνταξιούχους» τόνισε η κα Μακρή.

Όπως τόνισε η ίδια, θύματα των περικοπών είναι 160.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, 280.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που έχασαν μέρος των μερισμάτων και 250.000 συνταξιούχοι που θα χάσουν τις επικουρικές συντάξεις.

«Αυτό μας κάνει 700,000 ανθρώπους που δεν το ήξεραν γιατί η κυβέρνηση έλεγε μέχρι προχθές ότι θα κοπούν μόνο οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ!» είπε η Κάτια Μακρή, η οποία ειδικά για το ΕΚΑΣ είπε πως «γνωρίζαμε ότι θα κοβόταν σε 70.000 αλλά τελικά είναι υπερδιπλάσιο το νούμερο».

«Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσημο που έλεγε η κυβέρνηση, η οποία ισχυριζόταν πως δεν θα κόψει καμία σύνταξη φτωχού ανθρώπου και θα μετακυλήσει τα βάρη στους πλούσιους; Το συμπέρασμα είναι ένα: Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως τα λόγια είναι εύκολα, ενώ οι πράξεις πολύ δύσκολες» κατέληξε στο σχόλιό της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top