Ο ταύρος εν υαλοπωλείο, η νυφίτσα και ο χοντρός καυγάς στην Βουλή για την υγεία–ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρούς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν Πολάκης-Βρούτσης

Ο ταύρος εν υαλοπωλείο, η νυφίτσα και ο χοντρός καυγάς στην Βουλή για την υγεία–ΒΙΝΤΕΟ

​Ασπιρίνες ήθελαν την Παρασκευή οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες για παρακολουθήσουν την συζήτηση για την υγεία. Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έγιναν μαλλιά κουβάρια.

«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από το χώρο της Υγείας, γιατί ουσιαστικά κατέρρευσε η δημόσια υγεία στα χέρια σας. Ίσως δεν το ξέρετε, γιατί δεν πάτε στα νοσοκομεία, πηγαίνατε προεκλογικά με τους συνδικαλιστές, τους οποίους τώρα ούτε να τους βλέπετε δεν θέλετε» δήλωσε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, έκανε λόγο για «απόλυτο θέατρο κυνισμού» και προκάλεσε την αντίδραση του κυρίου Πολάκη, ο οποίος με την σειρά του χαρακτήρισε "ψεύτη και συκοφάντη" τον γαλάζιο βουλευτή.

Παρά τις φωνές ο κύριος Βρούτσης, συνέχισε ακάθεκτος και απευθυνόμενος στον κύριο Πολάκη του είπε: «Εσύ είσαι υπουργός και δεν σου επιτρέπω να με διακόπτεις. Και να μην νευριάζεις, να χαμηλώσεις τους τόνους. Εμπαίξατε και κοροϊδέψατε τον κόσμο. Αντί να πείτε ένα δημόσιο ευχαριστώ για τον κόσμο της υγείας, τον κοροϊδεύετε, τον προκαλείτε και του κουνάτε το δάχτυλο» .

Ο ανα��ληρωτής υπουργός Υγείας, αμέσως μετά την ομιλία του Γιάννη Βρούτση, θέλησε να παρέμβει και να απαντήσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι ψέματα».

Τότε το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο οποίος σε ρόλο διαιτητή, ζήτησε από τον κ.Πολάκη να χαμηλώσει τους τόνους. «Κύριε Πολάκη, σας παρακαλώ πολύ, να διευκολύνετε την διαδικασία. Να ηρεμήσουμε λίγο. Κύριε υπουργέ, συγγνώμη, αλλά δεν γίνεται έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

«Είστε υπουργοί Υγείας ή... Ασθενείας;», αναρωτήθηκε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενους στους κυρίους Ξανθό και Πολάκη.

«Όταν τελειώσει η τακτική ταύρος εν υαλοπωλείο του κ.Πολάκη, η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια, δε μπορούμε να συντηρήσουμε το ΕΣΥ στα σημερινά του μεγέθη. Η κυβέρνηση αναμασά τη σκανδαλολογία, συνεχίζει τη ρουσφετολογία και στέλνει τον λογαριασμό στους φτωχούς», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας από το Ποτάμι.

«Νυφίτσα, που έρχεται κλέβει το αυγό και φεύγει» χαρακτήρισε τον Γιάννη Βρούτση, ο Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του εκ μέρους της κυβέρνησης.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο είπε ότι ελέγχεται για την προγραμματική σύμβαση ΟΚΑΝΑ- ΚΕΛΠΝΟ, λέγοντας ότι «όσο την σκάβεις δεν βρίσκεις μόνο φίδια, αλλά και σκορπιούς». «Ο έλεγχος ακόμη αναζητεί τιμολόγια για 5 εκατ. που δόθηκαν (από τα 12 συνολικά)», πρόσθεσε. Επανέλαβε, τέλος, τις καταγγελίες του για το θέμα του ΚΕΛΠΝΟ και τις διαφημιστικές του δαπάνες.

Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε ότι αν δεν πάρεις την κυβέρνηση δεν παίρνεις την εξουσία, εκτός κι αν κάνεις επανάσταση με τα όπλα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπερασπίστηκε την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι το πάρτι διαφθοράς και διαπλοκής, όπου διοικητές συναντούσαν νύχτα προμηθευτές αποτελεί παρελθόν.

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, θέλοντας να αποτινάξει την κριτική ότι η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της, παρουσίασε μια... εικονική πραγματικότητα, μιλώντας για «ανακατανομή πόρων» υπέρ του δημόσιου τομέα της Υγείας, με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, κάνοντας λόγο για σταθεροποιημένη λειτουργία της υγείας, την στιγμή που σε πολλά νοσοκομεία της χώρας όχι μόνο δεν υπάρχουν κρεβάτια αλλά υπάρχουν ελλείψεις βασικών φαρμάκων.Για πρώτη φορά, είπε ο κ.Ξανθός επιλέγονται στελέχη στον χώρο της υγείας με αξιοκρατικό τρόπο και όχι με κομματική ταυτότητα!

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top