Γεννηματά σε Γκάμπριελ: Αν δεν μειωθεί ο στόχος για τα πλεονάσματα, ανάπτυξη δεν έρχεται

Ενημέρωσε τον αντικαγκελάριο για την πρότασή της να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή για τη χώρα

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, αν δεν αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους και αν δεν υπάρξει μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να πετύχει τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με συγκεκριμένο πρόσημο, χωρίς να δημιουργεί νέα θύματα στη χώρα» τόνισε ο Φώφη Γεννηματά στον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά τη συνάντηση που είχαν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Γ��ρμανό αντικαγκελάριο για την πρότασή της να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή για τη χώρα.

«Μια εθνική γραμμή με 3 πυλώνες: ο πρώτος αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος, έτσι ώστε να κερδίσουμε αξιοπιστία ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα για να διεκδικήσουμε αλλαγές σε αυτή την τόσο δύσκολη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ - αλλαγές στοχευμένες. Δεύτερον, να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Με ύφεση δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και ο κόφτης θα πέσει οριζόντια και άδικα σε μισθούς και συντάξεις. Ο τρίτος πυλώνας είναι η ανάγκη να ανταποκριθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, εγκαίρως, στην αναδιάρθρωση του χρέους, όχι μετά το 2018, ώστε να στείλουμε το μήνυμα σε όλες τις χώρες και τις αγορές, ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα προβλήματά της στο παρελθόν» είπε η κα Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πέρυσι το καλοκαίρι, «όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το Grexit», είχε απευθυνθεί στον Γκάμπριελ και είχε ζητήσει την στήριξή του, ενώ για το προσφυγικό τόνισε πως ζήτησε από τον αντικαγκελάριο στη Γερμανία «να στηριχθούν τα νησιά και να πιεστεί η Τουρκία ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία μαζί της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top