Θεοδωράκης-Γκάμπριελ: Να ξανασκεφτεί το μείγμα της πολιτικής της η Ευρώπη

«Πρέπει να δούμε το θέμα της ανεργίας για το οποίο περισσότερο μιλάμε παρά πράττουμε»

Στην άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να «ξανασκεφθεί» το μείγμα της πολιτικής της συμφώνησαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, οι οποίοι συναντήθηκαν την Παρασκευή.

«Εκτός από την νομισματική πολιτική υπάρχει και η κοινωνική πολιτική και σε αυτή θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους οι θεσμοί της Ευρώπης» υπογράμμισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

Οι δύο πολιτικοί συναντήθηκα για περισσότερο από μία ώρα σε φιλικό κλίμα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τον υπεύθυνο του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρέσβης επί τιμή, Γιώργο Κακλίκη και την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου, ενώ τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συνόδευε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Πέτερ Σοοφ και ο Χρήστος Κατσιούλης, διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα.

theod1.jpg
«Μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω με τον κ. Γκάμπριελ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και σε σχέση με την Ευρώπη. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι ένα θέμα για το οποίο περισσότερο μιλάμε και λιγότερο πράττουμε» είπε �� επικεφαλής του Ποταμιού μετά το τέλος της συνάντησης.

«Επίσης, μιλήσαμε για την ανάπτυξη και τις δημόσιες επενδύσεις οι οποίες θα πρέπει να ενισχυθούν από τα Ευρωπαϊκά ταμεία. Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι μπορούν και πρέπει να υπάρχουν μεγάλες δημόσιες επενδύσεις με την ευθύνη της Ευρώπης αλλά θα πρέπει να υπάρχει και στέρεο έδαφος στις χώρες όπου γίνονται αυτές οι επενδύσεις» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top