Κάζιμιρ: «Η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από το Brexit»

«Ας μην επικρατήσει πανικός»

Κάζιμιρ: «Η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από το Brexit»

​«Η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από το Brexit καθώς βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας και προεδρεύων του συμβουλίου ECOFIΝ από αύριο, Πίτερ Κάζιμιρ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε: «Το Brexit δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι στις αγορές βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ESM οπότε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα επ’ αυτού».

Ωστόσο, ο Σλοβάκος υπουργός επέστησε την προσοχή των ελληνικών αρχών να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την οποία εξαρτάται η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε πως η Ελλάδα είναι «μακριά από το να είναι απόλυτα ασφαλής». «Πολλή δουλειά έχει γίνει αλλά εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει και να παράσχει αποτελέσματα» κατέληξε ο υπουργός.

Σε γενικές γραμμές, ο Π. Κάζιμιρ εκτίμησε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει «πανικός» με το Brexit, ενώ επισήμανε ότι μπορεί να είμαστε πάλι στη μέση αναταράξεων αλλά θα δούμε π��ς θα τις ξεπεράσουμε. «Το Λονδίνο θα καταλάβει ότι το τέλος της σχέση θα έχει κόστος αλλά δε θα είμαστε εκδικητικοί, θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Σε ό,τι αφορά στις γενικότερες προτεραιότητες τις προεδρίας της Σλοβακίας και σε σχέση με το μετασχηματισμό της Ένωσης έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους πολίτες, επισήμανε ότι η προώθηση μιας κοινής ευρωπαϊκής εγγύησης επιδομάτων ανεργίας θα αποτελέσει μια συνταγή πολύ πιο κατανοητή στους πολίτες απ’ ό,τι η ελευθερία μετακίνησης και η κατάργηση των συνοριακών ελέγχων.

Μπρατισλάβα, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top