Κάζιμιρ: «Η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από το Brexit»

«Ας μην επικρατήσει πανικός»

​«Η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από το Brexit καθώς βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας και προεδρεύων του συμβουλίου ECOFIΝ από αύριο, Πίτερ Κάζιμιρ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε: «Το Brexit δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι στις αγορές βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ESM οπότε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα επ’ αυτού».

Ωστόσο, ο Σλοβάκος υπουργός επέστησε την προσοχή των ελληνικών αρχών να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την οποία εξαρτάται η πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε πως η Ελλάδα είναι «μακριά από το να είναι απόλυτα ασφαλής». «Πολλή δουλειά έχει γίνει αλλά εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει και να παράσχει αποτελέσματα» κατέληξε ο υπουργός.

Σε γενικές γραμμές, ο Π. Κάζιμιρ εκτίμησε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει «πανικός» με το Brexit, ενώ επισήμανε ότι μπορεί να είμαστε πάλι στη μέση αναταράξεων αλλά θα δούμε π��ς θα τις ξεπεράσουμε. «Το Λονδίνο θα καταλάβει ότι το τέλος της σχέση θα έχει κόστος αλλά δε θα είμαστε εκδικητικοί, θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Σε ό,τι αφορά στις γενικότερες προτεραιότητες τις προεδρίας της Σλοβακίας και σε σχέση με το μετασχηματισμό της Ένωσης έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους πολίτες, επισήμανε ότι η προώθηση μιας κοινής ευρωπαϊκής εγγύησης επιδομάτων ανεργίας θα αποτελέσει μια συνταγή πολύ πιο κατανοητή στους πολίτες απ’ ό,τι η ελευθερία μετακίνησης και η κατάργηση των συνοριακών ελέγχων.

Μπρατισλάβα, Θάνος Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top