Στο παρά ��να σώθηκαν συμφωνία με Cosco και ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα

Αλλά η μεγάλη ζημιά ήδη έγινε

Στο παρά ένα σώθηκαν συμφωνία με Cosco και ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα
Στη διάσωση της συμφωνίας με την Cosco την τελευταία στιγμή στη Βουλή, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, την ίδια στιγμή μάλιστα που βρίσκονταν στην Αθήνα 40 επιχειρηματίες από τη Γερμανία, οι οποίοι συνόδευαν τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ.
Το ζήτημα λίγο έλειψε μάλιστα «να τινάξει στον αέρα» την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, ένα ταξίδι για το οποίο προσπαθούσε το Μέγαρο Μαξίμου επί 9 ολόκληρους μήνες για να το κλείσει.
Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε η Κ. Μακρή, από τον Σεπτέμβριο του 2015 το πρωθυπουργικό γραφείο ζητούσε από τους Κινέζους αξιωματούχους να του ορίσουν ημερομηνία επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, με προφανή στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από την τρίτη οικονομική δύναμη στον κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενδιαφέρον έχει επιδείξει η ασιατική χώρα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο, το αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης, ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει διαμηνύσει στο Πεκίνο ότι μπορούν να γίνουν επενδύσεις άνω των 5 δισ. ευρώ στη χώρα μας.
Και ενώ όλοι ανέμεναν μία ανέφελη από προβλήματα επίσκεψη, προέκυψε μία εντελώς αχρείαστη κρίση, από την οποία τελικά δεν κέρδισε κανείς τίποτα και έριχνε ο ένας στον άλλον το φταίξιμο σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιος τελικά ευθύνεται…
«Συνεπώς όφελος 0 από το ζήτημα» όπως τόνισε η κ. Μακρή, με την διεθνή εικόνα της χώρας να είναι τραυματισμένη από όσα έγιναν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top