Γεννηματά: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τον εκλογικό νόμο, παρά μόνο ένα σούπερ μάρκετ

«Δε θα κάνω τη χάρη στην κυβέρνηση να πάω αλλού τη συζήτηση»

Γεννηματά: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τον εκλογικό νόμο, παρά μόνο ένα σούπερ μάρκετ

​Μια συγκεκριμένη πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου περιμένει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, πριν τοποθετηθεί, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να μεταφέρει τη συζήτηση σε δευτερεύοντα θέματα για να μην συζητιούνται τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

«Δεν θα κάνω την χάρη στην κυβέρνηση να πάω αλλού τη συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα, θα τοποθετηθώ όταν θα καταθέσει την πρόταση νόμου», είπε η κυρία Γεννηματά στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm και πρόσθεσε:

«Γιατί όλα αυτά που έχω ακούσει αυτό το διάστημα, και στην προσωπική συνάντηση που είχα με τον Πρωθυπουργό, και στις διαρροές που κάνουν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης, το μόνο που πρέπει να πω, είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, παρά μόνο ένα σούπερ μάρκετ που μπορεί να ξεκινάει από ένα σύστημα απλής αναλογικής και να καταλήγει στην απλή ανόθευτη, που μπορεί να κρατάει το κατώφλι του 3% ως όριο εισόδου στη Βουλή ή να το μειώνει, που μπορεί να μην σπάει τις εκλογικές περιφέρειες τις μεγάλες αλλά μπορεί και να τις σπάει και δεν ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση, που μπορεί να εξασφαλίζει και ψήφο των ομογενών, με εκπροσώπους τους ή απλή ψήφο των ομογενών».

«Αρνούμαι, λοιπόν, να παίξω αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι κάνουνε πολύ μεγάλο λάθος όσοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτή τη συζήτηση», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top