ΒΟΜΒΑ από Ρέγκλινγκ: «Δεν θα γίνει Brexit»!

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδικασίας, πολλά μπορούν να συμβούν»

ΒΟΜΒΑ από Ρέγκλινγκ: «Δεν θα γίνει Brexit»!

​Την εκτίμηση ότι τελικά η Βρετανία δε θα αποχωρήσει από την ΕΕ εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

«Bρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης διαδικασίας, πολλά μπορούν να συμβούν. Tο βρετανικό δημοψήφισμα καθορίστηκε ιδιαίτερα από τα συναισθήματα, δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο οι οικονομικές συνέπειες της αποχώρησης. Γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε εάν πράγματι θα έρθει η έξοδος», είπε και πρόσθεσε:

«Πάντως, εάν η Μ. Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ, θα παγιωθεί μια Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και στα νομίσματα. Η Μ. Βρετανία μαζί με τη Δανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες θα βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο. Η Ευρωζώνη θα αποτελείται από χώρες ισχυρά ενσωματωμένες».

Τέλος χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό το σχέδιο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για ταχεία διεύρυνση της ευρωζώνης.

«Αυτή τη στιγμή καμιά χώρα που δεν βρίσκεται στην ευρωζώνη δεν εκπληρώνει όλα τα κριτήρια ένταξης. Εκτιμώ ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα προσχωρήσουν στο ευρώ εάν η Μ. Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, αλλά ο ρυθμός θα είναι διαφορετικός από χώρα σε χώρα, διότι υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα και προτεραιότητες», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top