Παυλόπουλος-Γκάμπριελ: Η Ευρώπη θα προχωρήσει και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία

«Να γίνει με ταχείς ρυθμούς η βρετανική έξοδος» είπε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία έστειλαν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Η ετυμηγορία του βρετανικού λαού είναι σεβαστή, πρέπει οπωσδήποτε όμως η Μεγάλη Βρετανία να αποφασίσει να επικυρώσει το δημοψήφισμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε -μεταξύ άλλων- και το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Όπως υπογράμμ��σε ο κ. Παυλόπουλος, δεν μπορεί να διατηρείται αυτή η επαμφοτερίζουσα στάση στον χώρο της ΕΕ.

«Όσον αφορά την Ευρώπη και την ΕΕ, θα προχωρήσουν και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία. Άλλωστε, η ΕΕ υπήρξε και πριν από τη Μεγάλη Βρετανία και θα υπάρξει και μετά τη Μεγάλη Βρετανία» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι τον αγώνα για την εκπλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος «θα τον δώσουμε όλοι εκείνοι που πιστεύουμε στην Ευρώπη».

«Άλλωστε, σημασία έχει όχι πόσο μεγάλη είναι η Ευρώπη, αλλά πόσο καλή ή καλύτερη μπορεί να γίνει» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συμμερίστηκε την άποψη του Έλληνα Προέδρου ότι σήμερα η Ευρώπη περνά δύσκολες ώρες και πρόσθεσε ότι όλοι οι Ευρ��παίοι πρέπει να καταλάβουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς, γιατί -όπως παρατήρησε- αν τραβήξει σε βάθος χρόνου, δεν θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές.

Δεν θέλουμε να υπάρξουν παράλληλες διεργασίες, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ και σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να καταστραφεί επειδή θα φύγει η Μεγάλη Βρετανία.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι πρέπει να γίνει αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη, ώστε η αποκλίνουσες δυνάμεις που παρατηρούνται να γίνουν συγκλίνουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top