Πετρόπουλος: «Δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ»

Διέψευσε ότι οι συνταξιούχοι χάνουν μια επικουρική

Πετρόπουλος: «Δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ»

​Στη διάψευση των δημοσιευμάτων ότι θα χαθεί μια επικουρική σύνταξη το χρόνο λόγω της αλλαγής του συστήματος πληρωμής, προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος.

«Κοινή λογική χρειάζεται. Σήμερα ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια», είπε ο κ. Πετρόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χ. Κατσώτη, ο οποίος του είπε:

«Έπαθαν ένα μεγάλο σοκ οι συνταξιούχοι. Ποια είναι η σκοπιμότητα του διαχωρισμού»;

«Είναι παράδοξο να ακολουθείτε τη συνταγή του “Ελεύθερου Τύπου”, που ισχυρίζ��ται ότι η μεταφορά κατά δύο μέρες της πληρωμής των επικουρικών λόγω αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος σημαίνει ότι θα χαθεί μία επικουρική σύνταξη τον χρόνο. Κοινή λογική χρειάζεται», του απάντησε ο υφυπουργός.

Τότε ο κ. Κατσώτης συνέχισε την επίθεση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορεί να λέτε ψέματα. Λέγατε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και σήμερα οι συνταξιούχοι βλέπουν ότι λείπουν χρήματα. Και τώρα λέτε ψέματα ότι θα αναπληρωθούν οι συντάξεις».

Όσον αφορά στο ΕΚΑΣ ο κ. Κατσώτης σημείωσε πως αν ένα ζευγάρι έχει εισόδημα 5.508 έκαστος χάνει το ΕΚΑΣ, αφού υπερβαίνει το όριο των 11.000 ευρώ.

«Σήμερα ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια. Το ΕΚΑΣ θεσπίσθηκε το 1996 για να καλύψει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μέσο εισόδημα, που ήταν 5.208 ευρώ και τη μέση σύνταξη, που ήταν 3.900 ευρώ. Σήμερα, πρόσθεσε, το μέσο κατώτατο εισόδημα είναι 7.680 και η μέση κατώτατη σύνταξη 7.667 ευρώ», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top