Βούτσης: «Έως τις 20 Ιουλίου η ψήφιση του εκλογικού νόμου»

«Δεν θα παραβιάσουμε τις κόκκινες γραμμές μας στα εργασιακά»

Βούτσης: «Έως τις 20 Ιουλίου η ψήφιση του εκλογικού νόμου»

​Έως τις 20 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ο εκλογικός νόμος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, ο οποίος μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «42 λεπτά».

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, τα βασικά στοιχεία του νέου εκλογικού νόμου θα είναι η απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους εδρών, η ψήφος από τα 17 και η διατήρηση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 3%.

Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν οι 200 ψήφοι που χρειάζονται για να ισχύσει ο νέος νόμος από τις επόμενες εκλογές, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά στην σκληρή φοροεπιδρομή που δέχονται οι πολίτες, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως ήταν η μοναδική επιλογή για να μην μειωθούν συντάξει�� και μισθοί, ενώ εκτίμησε πως ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί το 2018 από το 3,5% στο 2%.

Ο Ν. Βούτσης διαβεβαίωσε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει όσον αφορά στα εργασιακά και ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων.

Σχολιάζοντας τέλος το Brexit, σημείωσε πως αναδεικνύεται πλέον η ανάγκη για μετάβαση σε μια πιο αλληλέγγυα Ευρώπη, επισημαίνοντας πως πρέπει να τελειώσει η αυστηρή προτεσταντική προσέγγιση της λιτότητας.

«Πρέπει να υπάρξουν δυναμικά βήματα δημοκρατικής, κοινωνικής, οικονομικής σύγκλισης, μέσα από μία πολιτική ενοποίησης», είπε ο κ. Βούτσης και κατηγόρησε πολλές ευρωπαϊκές ηγεσίες ότι εθελοτυφλούν, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα, αντί να επιλύουν τα ήδη υπάρχοντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top