ΚΑΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Άγριος ΚΑΥΓΑΣ Μέρκελ – Ρέντσι στη σύνοδο κορυφής-Δε θα μας κάνεις το δάσκαλο

Μετωπική σύγκρουση για την επόμενη μέρα στην ΕΕ

ΚΑΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Άγριος ΚΑΥΓΑΣ Μέρκελ – Ρέντσι στη σύνοδο κορυφής-Δε θα μας κάνεις το δάσκαλο

​Απίστευτη ένταση επικράτησε χθες κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες ανάμεσα στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Α. Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μ. Ρέντσι με αφορμή τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg η Α. Μέρκελ με αυστηρό ύφος ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως οι κανόνες θεσπίστηκαν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και θα πρέπει να τηρούνται. Ως εκ τούτου και η διάσωση των τραπεζών δε θα πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες.

Έτσι, αυτό που προκρίνει η Γερμανίδα καγκελάριος για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών είναι το… «κούρεμα» πρώτα σε μετόχους και ομολογιούχους και αργότερα σε καταθέσεις.

Αντίθετα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ρέντσι θέλει να ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας του με κεφάλαια, ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να διασωθούν οι τράπεζες.

Το… «βέτο» όμως του Βερολίνου προκάλεσε το άγριο ξέσπασμα του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Ιταλία γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για τις τράπεζες και πώς να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της χωρίς να παραβαίνει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Δεν είμαστε εδώ για να μας κάνει κάποιος τον δάσκαλο», φέρεται να είπε ο κ. Ρέντσι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με το καρφί να απευθύνεται κυρίως στην Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top