Πήρε πίσω την τροπολογία για τη νομιμοποίηση του ρουκετοπόλεμου ο Σταθάκης!

Παρότι την είχε δεχθεί ο Κουρουμπλής στην Επιτροπή

Ανακάλεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης την τροπολογία του Βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, σχετικά με τη νομιμοποίηση του εθίμου του πασχαλινού ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο της Χίου.
Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων.
Εντύπωση προκαλεί ότι ο κ. Σταθάκης την απέσυρε παρότι υ��ήρχε θετική ισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής!
Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια ότι στη συγκεκριμένη διάταξη η έννοια του εθίμου και η διαδικασία για τους όρους διεξαγωγής που προβλέπει ως μόνο κριτήριο την επανάληψη από γενιά σε γενιά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και θα επανέλθει για το ζήτημα με άλλο νομοθέτημα.
Ο κ. Σταθάκης απέσυρε πάντως και τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 28, η οποία αφορά την ευθύνη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων. Όπως τόνισε, οι έννοιες του δόλου και της αμέλειας είναι ασαφείς και χρειάζονται επεξεργασία, μετά την οπ��ία η διάταξη θα επανέλθει, επίσης με άλλο νόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top