Τι άλλαξε στο προσχέδιο στην κοινή δήλωση των 27 για το Brexit

Συνδέεται η πρόσβαση στην ενιαία αγορά με την αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών

Η επισήμανση ότι στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική σχέση του με την ΕΕ «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωβουλή θα διαδραματίσουν το ρόλο τους σύμφωνα με τις συνθήκες» προστέθηκε στην τελική δήλωση των «27» Ευρωπαίων ηγετών σε σχέση με το προσχέδιο που είχε διαρρεύσει νωρίτερα.
Επιπρόσθετα, στην τελική δήλωση διευκρινίζεται ότι «η πρόσβαση στην ενιαία αγορά προϋποθέτει την αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών» (σ.σ. ελευθερία στην κίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργατικού δυναμικού).
��
Τέλος, εξειδικεύοντας τη δήλωση για την πολιτική συζήτηση που ξεκινάει για το μέλλον της ΕΕ των «27», οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λόγο για δράση που θα δώσει «ώθηση» για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ατζέντας και «στην ανάπτυξη της ΕΕ με 27 κράτη-μέλη».
Στο προσχέδιο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι οι 27 της ΕΕ «θλίβονται, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και υπόσχονται ισορροπημένη σχέση με τη Βρετανία στο μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top