Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρώτη Σύνοδος των 27: Οι Ευρωπαίοι λένε ΑΝΤΙΟ στη Μεγάλη Βρετανία

Την ίδια ώρα η Σκωτία ετοιμάζεται να πάρει τη θέση της…

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρώτη Σύνοδος των 27: Οι Ευρωπαίοι λένε ΑΝΤΙΟ στη Μεγάλη Βρετανία

Με την ιστορική συνεδρίαση των 27 κρατών-μελών και χωρίς την παρουσία της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζεται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αν και το άρθρο 50 δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμη και η Ευρώπη ετοιμάζεται για βρετανική έξοδο τον Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει αντίο στη Μεγάλη Βρετανία και κάνει τα πρώτα της βήματα προς μια νέα πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών θα κινηθεί γύρω από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την επαναπροσέγγιση των πολιτών.

Οι προτάσεις για αλλαγές θα είναι το κύριο μενού της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, η οποία και θα λάβει τις αποφάσεις για τα θέματα που τελικά θα ανοίξουν.

Πάντως, την ώρα που οι Ευρωπαίοι στέλνουν μήνυμα στη Βρετανία να μην αφήσει την αβεβαιότητα να πλανάται για πολύ ακόμη και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το διαζύγιο, η Σκωτία ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον αντίθετο δρόμο.

Την ώρα, πάντως, που ο Ντέιβιντ Κάμερον θα επιστρέφει προς την Αγγλία, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον θα προετοιμάζεται για τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της επιθυμίας της να αξιολογήσει τις πιθανότητες η Σκωτία να παραμείνει ως ανεξάρτητη οντότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε ακόμη:

ΚΛΕΙΝΕΙ η πόρτα της ΕΕ για τον Κάμερον, ΑΝΟΙΓΕΙ όμως για την πρωθυπουργό της Σκωτίας;

Ραντεβού το Σεπτέμβρη για το Brexit δίνει η Ευρώπη – Επίθεση σε Κάμερον

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top