Σκληρή επίθεση Σουλτς σε Φάρατζ: Είναι ρατσιστής και υποδαυλίζει το μίσος κατά της ΕΕ

«Η καρδιά μου χτυπά για τη νεολαία της Βρετανίας που ψήφισε 75% υπέρ της παραμονής»

Σκληρή επίθεση Σουλτς σε Φάρατζ: Είναι ρατσιστής και υποδαυλίζει το μίσος κατά της ΕΕ

Επίθεση στον Νάιτζελ Φάρατζ εξαπέλυσε ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε ρατσιστή τον επικεφαλής του UKIP, τον οποίο κατηγόρησε ότι υποδαυλίζει το μίσος κατά της ΕΕ.

«Στην πολιτική, αν θυμώνεις με κάποιον άλλο, ο οποίος υποστηρίζει άλλη άποψη, δεν σημαίνει ότι καταδικάζεις ολόκληρο το λαό του. Ωστόσο, αν ο υπερθνικιστής Νάιτζελ Φάραντζ, ένας εκ των εκπροσώπων της Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιεί ρατσιστικά συνθήματα και έχει ανάλογες απόψεις, οι οποίες υποδαυλίζουν το μίσος κατά πολιτών της ΕΕ στη Μ. Βρετανία όπως λ.χ. των Πολωνών, τότε θα αντιταχθώ» τόνισε ο Σουλτς.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι είναι λυπημένος και όχι οργισμένος από το αποτέλεσμα και πρόσθεσε πως θα ήθελε να επικρατήσει το Bremain.

Ιδιαίτερα στάθηκε, εξάλλου, στο γεγονός ότι σε συντριπτικό ποσοστό η νέα γενιά ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ: «Περισσότερο με συγκινεί το γεγονός ότι η νεώτερη γενιά ψήφισε με ποσοστό πάνω από 75% υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αλλά βλέπουν ότι η χώρα τους θέλει να αποχωρήσει. Εν τούτοις, το αποτέλεσμα πρέπει να γίνει σεβαστό, είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης. Είναι σαφέστατο ότι η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της εξόδου. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκω υπέροχο το γεγονός ότι η νέα γενιά βλέπει το μέλλον της στην Ε.Ε. και δεν θα εκπλαγείτε βέβαια αν σας πω ότι η καρδιά μου χτυπά γι αυτήν και όχι για τον Νάιτζελ Φάραντζ ή τον Μπόρις Τζόνσον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top