Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ευρωζώνη, είναι «κεφάλαιο»

Θα επισκεφθεί τη χώρα μας εντός του Ιουνίου

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στην Ελλάδα και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τη χώρα μας εντός του Ιουλίου.
«Η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Έγινε η εκταμίευση της δόσης δίνοντας οξυγόνο στην οικονομία. Ναι, εμπιστεύομαι την Ελλάδα», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μάλιστα, σε αντιδιαστολή με το πρόβλημα του Brexit που έχει προκαλέ��ει τεράστια αναταραχή στην Ευρώπη και είναι κορυφαίο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε: «Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ευρωζώνη, είναι "κεφάλαιο"».
Αναφερόμενος στην επίπονη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο ρόλος της Κομισιόν ήταν «κλειδί». «Εγώ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ», υπογράμμισε, «δεν αποδεχθήκαμε ποτέ την ιδέα του Grexit, στηρίξαμε την Ελλάδα και συνεχίζουμε να διατηρούμε την ίδια θέση».
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επανέλαβε πολλές φορές ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Αθήνα «πρέπει να εφαρμοσστεί». Κανείς δεν θέλει αλλαγές στο πρόγραμμα, είπε χ��ρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το 3,5% του προβλεπόμενου πλεονάσματος μπορεί να επιτευχθεί με την τήρηση του προγράμματος και εξέφρασε αισιοδοξία ότι εντός του 2016 θα υπάρξει ανάπτυξη η οποία θα επιταχυνθεί την επόμενη χρονιά.
Ερωτηθείς πού στηρίζει την αισιοδοξία του, απάντησε «στις μεταρρυθμίσεις και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης». Μάλιστα, μίλησε για «εποικοδομητική συν��ργασία» με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.
Ο επίτροπος Μοσκοβισί ενημέρωσε την ομάδα των Ελλήνων δημοσιογράφων και για το θέμα του Brexit που προέκυψε από το βρετανικό δημοψήφισμα.
Είπε ότι είναι «θλιβερό» μια χώρα όπως η Μ. Βρετανία να είναι διχασμένη-έχω στο μυαλό μου το Λονδίνο και τη Σκοτία ανέφερε χαρακτηριστικά- ενώ προσέθεσε ότι «έχουμε υποχρέωση να επανενώσουμε την Ευρώπη», να οικοδομήσουμε μια «καλύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη».
Στο ερώτημα με ποιες πολιτικές, απάντησε με πολιτικές win-win, να προστατεύσουμε αυτούς που ένιωσαν χαμένοι από την παγκοσμιοποίηση, με επενδύσεις, με περισσότερη δημοκρατία, με ισχυροποίηση της ευρωζώνης. «Είμαστε προσηλωμένοι στην ακεραιότητα της ευρωζώνης», τόνισε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top