Θέλει το αίμα του πίσω ο Τσίπρας: Στους Έλληνες φερθήκατε πιο επιθετικά από ότι στους Βρετανούς

Θυμήθηκε το ελληνικό δημοψήφισμα με αφορμή το Brexit και έγινε τούρμπο!

​«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ευρώπη». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Σύνοδο των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης, με αφορμή το Brexit, επισημαίνοντας ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία αντιμετωπίστηκε «με εξαιρετική ευγένεια» σε αντίθεση με το ελληνικό.

«Η Ελλάδα πέρυσι έκανε ένα δημοψήφισμα για το αν αποδέχεται την πρόταση Γιούνκερ και αντιμετωπίστηκε πολύ πιο επιθετικά σε σχέση με την Βρετανία που σήμερα αποχωρεί από την Ε.Ε», είπε χαρακτηριστικά, ακριβώς έναν χρόνο μετά τα capital controls στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός «προοδευτικού πόλου» που θα διεκδικήσει την ηγεμονία για την επανίδρυση της κοινωνικής Ευρώπης. «Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top