Για παραλείψεις στη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών καταγγέλλει η ΝΔ την κυβέρνηση

Η συντήρησή τους δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τον Απρίλιο λόγω έλλειψης κονδυλίων υποστηρίζει ο τομεάρχης Άμυνας Θ. Δαβάκης

Παραλείψεις στη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών καταγγέλλει η ΝΔ με αφορμή την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 στα Δερβενοχώρια, με δήλωση του τομε��ρχη Άμυνας του κόμματος κ. Θανάση Δαβάκη και ερώτηση του ιδίου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Για το θέμα αυτό, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
«Η πρόσφατη πτώση του αεροσκάφους CL-215 δημιουργεί σημαντικά και επείγοντα ερωτήματα για τις πράξεις και τις παραλείψεις, που αφορούν στην προετοιμασία της φετινής πυροσβεστικής περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια, ώστε η συντήρηση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, που ξεκινούσε επίσημα η πυροσβεστική περίοδος.
Σήμερα, το 25% του στόλου των CL-215 και το 43% του στόλου των CL-415 δεν είναι διαθέσιμα, καθώς βρίσκονται ακόμη σε διάφορες φάσεις της διαδικασίας συντήρησης.
Η παράλειψη αυτή εκθέτει σε κίνδυνο τους χειριστές και τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που επιβαρύνονται με περισσότερο έργο, λόγω της ανάγκης κάλυψης του κενού».