Για παραλείψεις στη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών καταγγέλλει η ΝΔ την κυβέρνηση

Η συντήρησή τους δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τον Απρίλιο λόγω έλλειψης κονδυλίων υποστηρίζει ο τομεάρχης Άμυνας Θ. Δαβάκης

Παραλείψεις στη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών καταγγέλλει η ΝΔ με αφορμή την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215 στα Δερβενοχώρια, με δήλωση του τομε��ρχη Άμυνας του κόμματος κ. Θανάση Δαβάκη και ερώτηση του ιδίου στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Για το θέμα αυτό, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
«Η πρόσφατη πτώση του αεροσκάφους CL-215 δημιουργεί σημαντικά και επείγοντα ερωτήματα για τις πράξεις και τις παραλείψεις, που αφορούν στην προετοιμασία της φετινής πυροσβεστικής περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια, ώστε η συντήρηση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, που ξεκινούσε επίσημα η πυροσβεστική περίοδος.
Σήμερα, το 25% του στόλου των CL-215 και το 43% του στόλου των CL-415 δεν είναι διαθέσιμα, καθώς βρίσκονται ακόμη σε διάφορες φάσεις της διαδικασίας συντήρησης.
Η παράλειψη αυτή εκθέτει σε κίνδυνο τους χειριστές και τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που επιβαρύνονται με περισσότερο έργο, λόγω της ανάγκης κάλυψης του κενού».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top