Υψηλότερη η ανεργία από αυτή που καταγράφουν οι στατιστικές παραδέχθηκε ο Κ. Χρυσόγονος

Πού το απέδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Υψηλότερη η ανεργία από αυτή που καταγράφουν οι στατιστικές παραδέχθηκε ο Κ. Χρυσόγονος

Υψηλότερη είναι η ανεργία στην Ελλάδα από αυτήν που καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία, παραδέχθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), με θέμα «Από τη μάθηση στην εργασία».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η οικονομική κρίση έπληξε την απασχόληση σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη χώρα υπάρχουν μόνο 3,6 εκατ. ενερ��ές θέσεις εργασίας σε πληθυσμό 11 εκατ. ανθρώπων. Όπως πρόσθεσε, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εργάζεται μόνο το 33% του ενεργού πληθυσμού έναντι μέσου όρου 43% στην ΕΕ.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσόγονος η ανεργία είναι υψηλότερη από το 25% των στατιστικών, επειδή «πολλοί άνθρωποι έχουν απογοητευτεί και δεν ψάχνουν καν για δουλειά και άρα δεν εμφανίζονται στους απασχολήσιμους. Στους νέους και τις γυναίκες δε, τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα». Ο κ.Χρυσόγονος επισήμανε ακόμη ότι η μαθητεία αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο σύνδεσης της εκπαίδευσης με την απασχόληση.
Σε δηλώσεις της πάντως σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, υποστήριξε ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει στο 24,1% βάσει των στοιχείων του περασμένου Μαΐου και ότι η αποκλιμάκωσή της είναι σταθερή, αλλά σχέση με τον αντίστοιχο μήνα των προηγούμενων ετών.
«Δεν είναι όμως δυνατόν, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, να πανηγυρίζουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταφέρει είναι ότι δεν υπάρχει αύξηση αλλά μείωση, σταθερά, σταδιακά μείωση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top