Από σύμμαχοι-εχθροί: «ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΙ ΤΩΡΑ» ζητά με ψήφισμα το ευρωκοινοβούλιο από τη Βρετανία

Η θυελλώδης συνεδρίαση στις Βρυξέλλες που θα μείνει στην ιστορία

Από σύμμαχοι-εχθροί: «ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΙ ΤΩΡΑ» ζητά με ψήφισμα το ευρωκοινοβούλιο από τη Βρετανία

Η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί μετά το Brexit να λειτουργεί όπως πριν» φαίνεται πως είναι 100% αληθινή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση της...της συνεργασίας που ξέραμε μέχρι τις 22 Ιουνίου έπαψε όπως φαίνεται να υπάρχει. Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή οικογένεια προκάλεσε «τσουνάμι» εξελίξεων, αλλάζοντας τον… χάρτη, την ιστορία, τις πολιτικές και τις συνήθειες της ΕΕ.

Ενδεικτικό της μεγάλης έντασης που επικρατεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι η θυελλώδης συνεδρίαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, το οποίο έστειλε σαφές μήνυμα στην Μεγάλη Βρετανία.

«Πάρτε πόδι ΤΩΡΑ». Αυτό διεμήνυσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες μετά το Brexit, τονίζοντας πως θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, ώστε να ξεκινήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και όχι τον Οκτώβριο, όπως είχε ζητήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Μάλιστα, το Ευρωκοινοβούλιο καλείται να υιοθετήσ��ι ένα μη νομοθετικό ψήφισμα, το οποίο θα τροφοδοτήσει τη συνεδρίαση των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν από κοινού οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων υποστηρίζει ότι η βούληση των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να γίνει σεβαστή με την ταχεία και συνεπή εφαρμογή της διαδικασίας αποχώρησης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επιζήμια αβεβαιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

Οι ομάδες των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας κατέθεσαν ξεχωριστά ψηφίσματα η καθεμία.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με τη σύναψη μιας νέας σχέσης μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία στους κόλπους της ΕΕ παραμένει, πάντως, διάχυτη, αφού πληθαίνουν οι φωνές εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας που ζητούν τη διενέργεια ξεχωριστών δημοψηφισμάτων για την παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αιτήματα αυτά τροφοδοτούνται, κυρίως, από την πτέρυγα των ευρωσκεπτικιστών, με τη γαλλική και την ολλανδική ακροδεξιά - Μαρίν Λεπέν και Γκέερτ Βίλντερς αντίστοιχα – να ρίχνουν ολοένα και περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Δείτε επίσης:

ΧΑΟΣ στην ευρωβουλή με τον αλαζόνα Φάρατζ:Πριν 17 χρόνια που ήρθα γελούσατε,τώρα δε γελά κανείς

ΦΩΤΟ: Όταν ο Γιούνκερ φιλούσε υπέροχα τον Φάρατζ! Μετά όμως ήρθε η προδοσία

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ της Λεπέν-Έπιασε στο στόμα της και την Ελλάδα-«Στα μούτρα σας το Brexit»

ΒΙΝΤΕΟ! ΞΕΣΠΑΣΕ σε ΚΛΑΜΑΤΑ ο Βρετανός επίτροπος–Τον χειροκρότησαν ΟΡΘΙΟΙ όλοι οι ευρωβουλευτές

Η Μέρκελ ΑΓΡΙΕΨΕ: «Όποιος φεύγει από την ΕΕ ξεχνά τα προνόμια»

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Γιούνκερ στον Φάρατζ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο: «Γιατί είσαι ακόμα εδώ»;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top