Ηχηρό ΜΗΝΥΜΑ Ομπάμα: «Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες»

«Προσβλέπουμε στη συνέχιση και στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας»

Ηχηρό ΜΗΝΥΜΑ Ομπάμα: «Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες»

​Την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δυσκολίες, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χάρη Λαλάκου σε σύντομη τελετή στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ακόμα ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην ενίσχυση και στην περαιτέρω διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ενώ εξήρε τον ελληνικό λαό που παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των τελευταίων ετών αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες και προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ακόμα πως η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναφέρθηκε και στην κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα ιδανικά της οποίας, όπως είπε, ενέπνευσαν τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο νέος πρέσβης, Χ. Λαλάκος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα και επεσήμανε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν εδώ και χρόνια ΗΠΑ και Ελλάδα.

Αναφερόμενος τέλος στις σύγχρονες πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής, ο κ. Λαλάκος μετέφερε τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη σταθερή στήριξη που επέδειξαν οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα προσωπικά κατά την περίοδο των περσινών σκληρών διαπραγματεύσεων.

Διαβεβαίωσε επίσης τον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ελλάδα ανακάμπτει οικονομικά και οι επίπονες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα αποδειχθούν μάταιες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top