Δρίτσας: «Μέχρι τις 20 Ιουλίου η εκκένωση του Πειραιά και του Ελληνικού»

Τόσκας: «Θα μείνουν στη χώρα 25.000 πρόσφυγες»

Δρίτσας: «Μέχρι τις 20 Ιουλίου η εκκένωση του Πειραιά και του Ελληνικού»

​Την εκτίμηση ότι μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει εκκενωθεί πλήρως το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, μιλώντας σε εκδήλωση για το προσφυγικό που οργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, τα μέλη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα.

Όπως είπε, είναι μια διαδικασία που εξαρτάται συνεχώς από την πορεία εργασιών στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας και υπογράμμισε πως χωρίς τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών δε θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό.

Ο κ. Δρίτσας, χαρακτήρισε «άθλο» το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία των επιχειρήσεων διάσωσης δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ ανέφερε ότι περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες διασώθηκαν στη θάλασσα από το Λιμενικό.

«Κοινωνία και πολιτεία μπόρεσαν να πάνε μαζί- ηγεμόνευσε ο ανθρωπισμός και ότι έκανε η ελληνική κυβέρνηση είναι η τήρηση της διεθνούς νομιμότητας παρά τον τεράστιο καταιγισμό κατηγοριών που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα», είπε ο κ. Δρίτσας.

Αναφερόμενος τέλος στην ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία υπογράμμισε ότι χρειάζεται η συμβολή όλων.

Τόσκας: «Θα παραμείνουν περίπου 25.000 πρόσφυγες στη χώρα»

Στην ίδια εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας τόνισε πως από την αρχή πο�� η χώρα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, καλύφθηκαν αμέσως οι βασικές ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών σε οργανωμένες δομές.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι λύσαμε τα πάντα», παραδέχθηκε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «αλλά συνδυάσαμε τον ανθρωπισμό και τις ανάγκες της ασφάλειας των τοπικών πληθυσμών, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτεί η πιο ακραία ακροδεξιά φωνή».

Όσον αφορά στον αριθμό των προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως θα κυμανθεί από 25.000 – 55.000, ενώ ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, τόνισε πως δεν πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις, αλλά μια αόριστη αντίληψη για την ασφάλεια και την τάξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top