“Νο” από Μέρκελ-Ολάντ-Ρέντσι σε συνομιλίες με τη Μ. Βρετανία μέχρι να φύγει από την ΕΕ!

Έκλεψε την παράσταση ο Ρέντσι με την αναφορά στην ελληνική έκφραση για τον… «καιρό»…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διεξάγει ανεπίσημες συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι να ενεργοποιηθεί τι άρθρο 50 της Συνθήκης για την αποχώρησή της από αυτήν, διαμήνυσε σε αυστηρό ύφος προς το Λονδίνο η τριμερής Γερμανίας-Γαλλίας-Ιταλίας που συνήλθε σήμερα στο Βερολίνο, με την συμμετοχή Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι, για να καθορίσει την στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι χώρες αυτές στην αυριανή έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.
Σύμφωνα με το BBC οι τρεις ηγέτες κάλεσαν σε μία νέα ώθηση για την ενδυνάμωση της Ε.Ε.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε την Μεγάλη Βρετανία «να μην σπαταλά χρόνο» και να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να αποχωρήσει από την Ε.Ε, αν και νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι το Λονδίνο χρειάζεται χρόνο για την ενεργοποίηση των διαδικασιών.
Όπως μετέδωσε το δελτ��ο ειδήσεων του Star, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι θα πρέπει όλοι να αναλογισθούμε τις επιπτώσεις από την απόφαση του βρετανικού λαού, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν ανεπίσημες συνομιλίες πριν την επίσημη ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Ολάντ συμφώνησε με την Μέρκελ και τόνισε ότι θα πρέπει να εκλείψει κάθε οικονομική αβεβαιότητα.
Όμως την παράσταση έκλεψε ο Ρέντσι, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να πετύχουμε στην Ευρώπη και άλλα πράγματα στο μέλλον, χρησιμοποιώντας μια έκφραση που δεν είναι ούτε γερμανική ούτε γαλλική ούτε ιταλική αλλά… ελληνική. Προέρχεται από την λέξη «καιρός», εννοώντας μάλλον την δική μας παροιμία για το κάθε πράγμα στον καιρό του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top