Άγριος καβγάς για τον εκλογικό νόμο ανάμεσα σε Ποτάμι και… ΠΑΣΟΚ!

Ποια αναφορά του Θεοδωράκη στην ΚΟ του κόμματός του εξόργισε την Χ. Τρικούπη

Άγριος καβγάς για τον εκλογικό νόμο ανάμεσα σε Ποτάμι και… ΠΑΣΟΚ!
Κόντρα μεταξύ Ποταμιού και… ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ο νέος εκλογικός νόμος τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση!
Αιτία η αναφορά του επικεφαλής κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, ότι το Ποτάμι δεν θα συνυπογράψει «το σύμφωνο ακυβερνησίας» που προτείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας παράλληλα και το ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης.
«Αν πάμε σε απλή αναλογική, όπως πήγαμε με το νόμο Τσοχατζόπουλου το 1989, ύστερα από λίγο θα πάμε σε σούπερ ενισχυμένη, λόγω της πολιτικής αστάθειας που θα έχει μεσολαβήσει» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.
Στην ίδια ομιλία κάλεσε και τη ΝΔ να αποδεχθεί την πρόταση για αναλογικό μπόνους, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού φορέα, επισημαίνοντας ότι «δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε ούτε δεξιά – ούτε αριστερά».
Ζήτησε μάλιστα ανοιχτή εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη την Ελλάδα για το νέο φορέα, «στην οποία πρέπει να πάρουν μέρος τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι» όπως τόνισε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής, αλλά και ότι δεν συζητάει τη συνένωση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε την ένταξη στην Δημοκρατ��κή Συμπαράταξη, καθώς πρόσθεσε ότι «με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουμε πολλές διαφορές».
ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Θεοδωράκης να κρατήσει τις υποδείξεις για το κόμμα του

Να κρατήσει τις υποδείξεις για το κόμμα και τους βουλευτές του, καλεί από την πλευρά του τον επικεφαλής του Ποταμιού το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη σχετική με τον εκλογικό νόμο αναφορά του κ. Θεοδωράκη στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Για την πρότασή του σχετικά με την κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «κρατάμε για σήμερα ότι αποδέχεται την πρότασή μας για εκλογή του επικεφαλής της νέας Παράταξης από τον λαό» και προσθέτει:
«Ο ενιαίος φορέας είναι ο τελικός στόχος όλων μας. Τα μεταβατικά βήματα –όπως από την αρχή της πρωτοβουλίας μας έχουμε προσδιορίσει - δεν πρέπει να είναι μετέωρα, απαιτούν συνεννόηση, καθαρές και όχι θολές απόψεις, και θα συζητηθούν και συνδιαμορφωθούν μεταξύ όλων των συμμετεχόντων».
Σχετικά επίσης με επικριτικές αναφορές του κ. Θεοδωράκη στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις αστικές συγκοινωνίες, η Χαριλάου Τρικούπη τον καλεί «πριν γίνει συνήγορος θέσεων της δεξιάς, να διαβάσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».
Για το ίδιο θέμα αναφέρει το ΠΑΣΟΚ:
«Εκτός εάν θέλει να μας πει ότι οι αστικές συγκοινωνίες που σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι δημόσιες ή δημοτικές, στην Αθήνα πρέπει να δοθούν σε κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αλλιώς ας αφήσει τις διαστρεβλώσεις για τα παπαγαλάκια της Ν.Δ. Το “νέο” που επικαλείται δεν έρχεται με τον λαϊκισμό».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top