Γεροβασίλη: Στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ο εκλογικός νόμος – Απλή αναλογική και τέλος το μπόνους

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση: Από τη ΝΔ δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο

Γεροβασίλη: Στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ο εκλογικός νόμος – Απλή αναλογική και τέλος το μπόνους

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται ο εκλογικός νόμος που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 έτη και πρόσθεσε πως λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.

«Η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα. Η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί» σημειώνει η κα Γεροβασίλη.

Η ίδια, τόνισε πως το κριτήριο των κομμάτων θα πρέπει να είναι «η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό», καταλήγοντας με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Από τη ΝΔ δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top