Κουμουτσάκος: «Η απλή αναλογική δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας»

«Χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση»

​Τους λόγους που η ΝΔ αντιτίθεται στην απλή και άδολη αν��λογική εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η απλή αναλογική στην παρούσα συγκυρία αντιβαίνει στην απλή λογική», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η απλή αναλογική δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας. Εξηγούμαι: Η χώρα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μία κατάσταση διαχείρισης κρίσης. Είμαστε σε μία κρίση. Η κρίση, για να αντιμετωπιστεί, απαιτεί γρήγορες αποφάσεις, καθαρές αποφάσεις, ώστε να μην παρατείνονται τα αδιέξοδα και η αδυναμία λύσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση και όχι εξασθενημένη διακυβέρνηση, κι όχι μια μακρά διαδικασία για να λαμβάνονται αποφάσεις. Επομένως, η απλή αναλογική δεν υπηρετεί την ανάγκη της χώρας να κυβερνάται με συνοχή, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Χρειαζόμαστε έναν εκλογικό νόμο ο οποίος θα συνδέει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα της χώρας. Ο παρών νόμος, ο ισχύων νόμος, υπηρετεί και τις δύο αυτές αρχές. Και αναλογικός είναι και την κυβερνησιμότητα βοηθάει».

Παρουσίασε μάλιστα και την πρόταση της ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου λέγοντας:

«Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι δύο πράγματα, για τα οποία η ΝΔ είναι έτοιμη να συζητήσει. Πρώτα απ’ όλα, η πατρίδα να τιμήσει την υποχρέωση που έχει προς τους Έλληνες αποδήμους και να προχωρήσουμε σε ψήφο προς τους Έλληνες αποδήμους. Και δεύτερον, να διορθώσουμε την παθογένεια που έχει ο ισχύων εκλογικός νόμος και το σύστημα όσον αφορά τις τεράστιες εκλογικές περιφέρειες που μπορεί να γίνουν μικρότερες. Είναι τα δύο σημεία τα οποία η ΝΔ έχει αποφασίσει ότι μπορεί να συζητήσει με την κυβέρνηση, αλλά όχι την απλή αναλογική γιατί δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας. Η απλή αναλογική στην παρούσα συγκυρία αντιβαίνει στην απλή λογική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top