Τόσκας: «Ξεκινά η αντικατάσταση των ��παρχαιωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών»

Ποια είναι τα σχέδια του υπουργείου

​Στη σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, leasing και με ενοικίαση από άλλες χώρες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα μετά από την πτώση του Canadair.

Όπως είπε ο κ. Τόσκας στο Πρακτορείο Fm, ένα μεγάλο μέρος των εναέριων πυροσβεστικών μέσων είναι ηλικίας 45 χρόνων, επισημαίνοντας πως από τη στιγμή που δεν είναι εφικτή η αντικατάσταση του στόλου με νέα αεροσκάφη θα αναζητηθούν άλλες λύσεις.

«Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες, όπως δανεισμός, leasing, ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα δούμε. Είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε από τώρα για του χρόνου το καλοκ��ίρι, γιατί κακά τα ψέματα αυτό το πολύ παλιό υλικό δεν θα μας βγάλει πολλά χρόνια», είπε.

Παραδέχθηκε πάντως πως κάθε χρόνο μόλις ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος, το ζήτημα της ανανέωσης των πυροσβεστικών μέσων ξεχνιέται, δεσμεύτηκε όμως ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με γενικότερο σχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top