Λεβέντης: «Αν ο Τσίπρας καταργήσει το μπόνους των εδρών θα μείνει στην ιστορία»

«Θέλω να κοπεί εντελώς για να κοπεί η όρεξη του Μητσοτάκη ότι θα βγει αυτοδύναμος»

Λεβέντης: «Αν ο Τσίπρας καταργήσει το μπόνους των εδρών θα μείνει στην ιστορία»

​Υπέρ της κατάργησης του μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», τονίζοντας πως «αν ο Τσίπρας το καταργήσει θα μείνει στην ιστορία».

«Αν ο Τσίπρας προχωρήσει να σβήσει το μπόνους και να δώσει ψήφο στα 17, θα μείνει στην ιστορία ότι ικανοποίησε το αίτημα της δημοκρατικής Ελλάδας, που είναι αίτημα 60 χρόνων από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Ισχυρή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που εκπροσωπεί το 60% και το 70% του λαού και όχι όπως η σημερινή που διαθέτει μεν 153 έδρες, αλλά στην ουσία δεν έχει ούτε το 20% των ψηφοφόρων», είπε ο κ. Λεβέντης.

Σημείωσε ακόμα πως στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό συζήτησε μαζί του το πάγιο αίτημα της Ένωσης Κεντρώων για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, το οποίο όμως απέρριψε ο Α. Τσίπρας, λέγοντας πως δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή επειδή, όπως είπε ο κ. Λεβέντης, υπάρχει μεγάλη έχθρα με τον κ. Μητσοτάκη.

«Θέλω να κοπεί το μπόνους εντελώς, να κοπεί η όρεξη του Μητσοτάκη ότι θα βγει αυτοδύναμος, να καταλάβει ο Μητσοτάκης ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να τα έχει καλά με τα άλλα κόμματα μήπως σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού και όχι μοναχοφάγος και δικτάτορας», είπε ο κ. Λεβέντης.

Σχολιάζοντας τέλος το βρετανικό δημοψήφισμα, χαρακτήρισε «ανόητο» το Brexit, τονίζοντας πως προήλθε από δημαγωγούς, λαϊκιστές και δημοσιογράφους που παρέσυραν τους Βρετανούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top