Reuters για Τσίπρα: «Πέρυσι προκάλεσε κρίση στην ΕΕ, τώρα κατηγορεί τους ηγέτες της»

Δείτε πώς σχολίασε την επίθεση του Πρωθυπουργού στον ευρωπαϊκό βορρά για το BREXIT

Reuters για Τσίπρα: «Πέρυσι προκάλεσε κρίση στην ΕΕ, τώρα κατηγορεί τους ηγέτες της»

​Την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων» και στον ευρωπαϊκό βορρά από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε με δημοσίευμα του το «Reuters».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η επανάσταση ενάντια στην πολιτική της ΕΕ προκάλεσε κρίση στην Ένωση πέρυσι, δήλωσε ότι δεν κατηγορεί τους Βρετανούς για την ψήφο υπέρ της αποχώρησης, αλλά τους ηγέτες της ΕΕ» αναφέρει το Reuters και προσθέτει πως:

tsip reyt.jpg
«Ο κύριος Τσίπρας έριξε την ευθύνη για το BREXIT στις χρόνιες ελλείψεις των Ευρωπαίων ηγετών και στην επιμονή τους στις πολιτικές λιτότητας οι οποίες ενίσχυσαν τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό. Ο Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε νίκη σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα πέρυσι σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στα χρόνια λιτότητας που επιβάλλονταν στην Ελλάδα εξαιτίας του μη βιώσιμου χρέους της. Ομως, αναγκάστηκε από την ευρωζώνη να δεχθεί περισσότερους όρους, ως αντάλλαγμα για ένα ακόμη πρόγρ��μμα διάσωσης και παραμονή στην ευρωζώνη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top