Έλληνας Υπουργός στον «Guardian»: «Μετά το Brexit η προοπτική του Grexit θα αυξηθεί»

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις ιστορικές εξελίξεις μετά το «διαζύγιο» Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Έλληνας Υπουργός στον «Guardian»: «Μετά το Brexit η προοπτική του Grexit θα αυξηθεί»

​Ότι το BREXIT θα φέρει… GREXIT φοβάται ανώτερος Έλληνας Υπουργός, ο οποίος μίλησε στον «Guardian» δίχως να κρύψει την ανησυχία του μετά τις ιστορικές εξελίξεις και την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε πως:

«Βραχυπρόθεσμα, το Brexit μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, επειδή οι σύμμαχοί μας θα θέλουν τη σταθεροποίηση και να δείξουν αλληλεγγύη. Όμως μακροπρόθεσμα δεν θα βοηθήσει. Η προοπτική του Grexit θα αυξηθεί».

guardian.jpg

Να σημειώσουμε, ότι οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν λίγες ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμα του, μίλησε για το BREXTI και κάλεσε την Ευρώπη να κάνει restart, λέγοντας πως:

«Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα για μία καλύτερη Ευρώπη(…)Το έλλειμμα δημοκρατίας, η εκβιαστική επιβολή αντιλαϊκών επίλογων, τα διχαστικά στερεότυπα είχαν σαν αποτέλεσμα τον βαθύ κοινωνικό διχασμό(…)Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές τομές στην Ευρώπη, αλλαγές αντιλήψεων και αλλαγές πολιτικών. Να επαναθεμελιώσουμε την Ευρώπη στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης», προσθέτοντας πως «οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν την επέλαση της ακροδεξιάς» και εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των τεχνοκρατών των Βρυξελλών,καθώς όπως είπε «ο υπεροπτικός και αλαζονικός λόγος τους δεν συγκινεί αλλά εξοργίζει τους λαούς(…)Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα και ένα νέο ξεκίνημα για την ενωμένη Ευρώπη. Ένα όραμα για μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνική και δημοκρατική, όπου η πολιτική θα πάρει τα πρωτεία από την οικονομία. Γι’ αυτή την Ευρώπη αξίζει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top