Σε ποιον ρίχνει το φταίξιμο για το Brexit το Μαξίμου;

Προσπαθεί να καθυσυχάσει πολίτες και επενδυτές η κυβέρνηση

Σε ποιον ρίχνει το φταίξιμο για το Brexit το Μαξίμου;

​Ευθύνες στα μεγάλα «κεφάλια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρίχνει το Μέγαρο Μαξίμου για το Brexit. Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η οικονομική κρίση του 2008 ευθύνεται σύμφωνα με το κυβερνητικό στρατόπεδο για την σημερινή εξέλιξη στην Βρετανία.

«Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του 2008. Η πολιτική αυτή είναι που τρέφει τον απομονωτισμό και τον εθνικισμό», τονίζουν.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι μετά τις εξελίξεις του δημοψηφίσματος, φαίνεται να δημιουργούνται δύο αντίθετοι δρόμοι για να επιλέξουν οι χώρες- μέλη. Όπως λένε οι δρόμοι αυτοί θα είναι: είτε η κλιμάκωση και επιτάχυνση αυτής της πολιτικής που οδήγησε στο Brexit, είτε θα αλλάξει η ατζέντα προκειμένου οι λαοί της Ευρώπης να πεισ��ούν ότι έχουν λόγους και είναι προστατευμένοι μέσα στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση εκτιμά, επίσης, ότι η Ελλάδα, στο πολιτικό πεδίο μπορεί να έχει ρόλο, καθώς ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας που θα διεκδικήσει αλλαγή ατζέντας στην Ευρώπη. Στο κλίμα αυτό, το κυβερνητικό επιτελείο με ενδιαφέρον αναμένει τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες,όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα. Δεν αποκλείεται όπως προσθέτουν, ενόψει της Συνόδου, να υπάρξουν κάποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες για επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στο οικονομικό πεδίο, η κυβέρνηση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, ώστε το Brexit να μην επηρεάσει αρνητικά την πορεία σταθεροποίησης στην οποία εισέρχεται η ελληνική οικονομία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, ειδικά τώρα που έχουν δρομολογηθεί επενδυτικά σχέδια και πολιτικές για τη στροφή στην ανάπτυξη.

Δείτε επίσης:

Bing Bang λόγω Brexit-Κατρακυλάνε ΟΛΑ τα Χρηματιστήρια!Αποσχιστικές τάσεις Σκωτίας-Β.Ιρλανδίας!

London EXIT… μέσα στο Brexit ζητούν οι Λονδρέζοι! Μαζεύουν υπογραφές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top