Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Προσοχή να μην πληρώσει η Ελλάδα τίμημα από το Brexit

Τσίπρας: Κάποιοι φοβόντουσαν το Grexit αλλά μας έτυχε Brexit

Η συνταγματική αναθεώρηση, ο εκλογικός νόμος αλλά και το Brexit κυριάρχησαν στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Υπάρχουν πολλές ευθύνες για αυτή την κατάληξη και όλοι πρέπει να τις αναλογιστούν. Η Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή θεωρείται ο ασθενής κρίκος της Ευρώπης, πρέπει να προσπαθήσει να μην πληρώσει κάποιο τίμημα. Πρέπει να πάμε σε μία εθνική γραμμή, να ταυτιστούμε με την ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit και σιγά σιγά να φύγει από πάνω μας η ρετσινιά ότι είμαστε ο ασθενής κρίκος» είπε ο πρ��εδρος του Ποταμιού εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, τόνισε πως το Ποτάμι έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό ολοκληρωμένη πρόταση και τόνισε πως «πολλά από αυτά που του είπα, ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί λογικά αλλά έχει να υπηρετήσει και μία κομματική πολιτική».

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι ο ίδιος δεν έχει εικόνα του πλήρους σχεδίου της κυβέρνησης για το θέμα «γιατί μάλλον δεν υπάρχει», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να βρει κοινή συνισταμένη ανάμεσα σε αυτά που θα πουν οι αρχηγοί».

Παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις προτάσεις του κόμματός του, είπε:

• Ναι στο 3%
• Ναι στο σπάσιμο περιφερειών
• Ναι στην κατάργη��η του μόνους των 50 εδρών με μικρότερο και αναλογικότερο μπόνους
• Ναι στην ψήφο των ομογενών
• Ναι στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι δύσκολα θα βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος, ενώ επεσήμανε πως «υπάρχει η διάθεση να συζητήσουμε».

«Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή να μη μεταβάλλουμε σε κύριο ζήτημα της πολιτικής πραγματικότητας της Ελλάδας την αλλαγή του Συντάγματος, πρώτα να λάβουμε σωστές αποφάσεις που αλλάξουν τη ζωή των Ελλήνων στα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει σήμερα» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Τσίπρας: Σοκ το Brexit – Προσοχή μην ξηλωθεί το πουλόβερ

Στον διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σοκ και τόνισε πως θα είναι πολύ κρίσιμη η αντίδραση στο Brexit αυτές τις πρώτες μέρες.

«Ή θα κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά για να διορθώσουμε τα λάθη και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών ή θα αρχίσει να ξηλώνετε το πουλόβερ» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία να δούμε όλοι τις ευθύνες μας γιατί οι ευθύνες δεν είναι ενός κέντρου. Από τη μία είναι ο λαϊκισμός, από την άλλη ένα σκληρό γραφειοκρατικό κέντρο. Δεν θα έχουμε πολλές άλλες ευκαιρίες» εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης.

«Κάποιοι φοβόντουσαν το Grexit αλλά μας έτυχε Brexit» είπε γελώντας ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε και ένα «ευτυχώς»!

«Είναι κρίσιμες στιγ��ές και χρειάζεται αναστοχασμός» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top