Λεβέντης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Να καταργηθούν μπόνους και νόμος περί ευθύνης υπουργών

Αρνητικός στην προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό ο κ. Λεβέντης

Υπέρ της κατάργησης του εκλογικού μπόνους αλλά και του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπογράμμισε πως βρήκε τον πρωθυπουργό αρκετά πιο ώριμο σε σχέση με παλαιότερα.

«Τα μπόνους έφεραν την καταστροφή στο πολιτικό σύστημα, καθώς κάποιοι για να κρατηθούν στην εξουσία έκαναν ρουσφέτια» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εξηγώντας ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να μην επιμείνει στο θέμα των περιφερειών αλλά και να διατηρηθεί το όριο του 3% λόγω των μειονοτικών κομμάτων στη Θράκη».

Ο ίδιος, τόνισε πως ζήτησε και την κατάργηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας αλλά και μείωση του αριθμού των βουλευτών, ενώ τάχθηκε κατά της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό: «Αν βάλουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από λαό θα έχουμε δεύτερο πόλο εξουσίας και αν συγκρουστούν με Πρωθυπουργό θα έχουμε εκτροπή».

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος σημείωσε ότι δεν πρέπει «να πειράξουμε πολύ το Σύνταγμα».

Τι είπαν στο διάλογο μπροστά στις κάμερες

Όπως είναι φυσικό, στον σύντομο διάλογο του κ. Τσίπρα και του κ. Λεβέντη μπροστά στις κάμερες κυριάρχησε το θέμα του Brexit.

155915.jpg
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτέλεσμα και πως θα λάβει αποφάσεις για μία καλύτερη Ευρώπη.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να γίν��ι αυτό το δημοψήφισμα και πως ο βρετανικός λαός τιμώρησε τη χώρα του και την Ευρώπη απαντώντας σε προβλήματα όπως η ανεργία και οι φόροι.

«Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πιο βαθύ. Είναι ένα σοκ αυτό για ��ην Ευρώπη, ας ελπίσουμε ότι θα το διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Εγώ πιστεύω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ευρώπη μεγαλύτερη και σοβαρότερη» αποκρίθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top