Τσίπρας: «Επειγόντως νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη»

«Η απάντηση στον απομονωτισμό και στον εθνικισμό είναι η κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη» - Πρώτη ανάρτηση: 13:29

Τσίπρας: «Επειγόντως νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη»

​Την ανάγκη επανεκκίνησης της Ευρώπης μετά από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος εξέφρασε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα για μία καλύτερη Ευρώπη», είπε ο Α. Τσίπρας, τονίζοντας πως οι ακραίες πολιτικές λιτότητας που διεύρυναν τις ανισότητες ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο, η a la carte διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και η άρνηση επιμερισμού των ευθυνών είχαν δώσει μια πρώτη γεύση για την κρίση που περνά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κρίση ταυτότητας και στρατηγικής στην Ευρώπη και τόνισε την ανάγκη να αναρωτηθούμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης.

«Το έλλειμμα δημοκρατίας, η εκβιαστική επιβολή αντιλαϊκών επίλογων, τα διχαστικά στερεότυπα είχαν σαν αποτέλεσμα τον βαθύ κοινωνικό διχασμό», είπε, προσθέτοντας ότι η επιστροφή στη δήθεν ασφάλεια της εικονικής περιχαράκωσης στον εθνικό απομονωτισμό είναι ένας δρόμος αδιέξοδος.

«Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές τομές στην Ευρώπη, αλλαγές αντιλήψεων και αλλαγές πολιτικών. Να επαναθεμελιώσουμε την Ευρώπη στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμα πως οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν την επέλαση της ακροδεξιάς και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των τεχν��κρατών των Βρυξελλών τονίζοντας πως «ο υπεροπτικός και αλαζονικός λόγος τους δεν συγκινεί αλλά εξοργίζει τους λαούς».

«Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα και ένα νέο ξεκίνημα για την ενωμένη Ευρώπη. Ένα όραμα για μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνική και δημοκρατική, όπου η πολιτική θα πάρει τα πρωτεία από την οικονομία. Γι’ αυτή την Ευρώπη αξίζει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκαν από τα λαγούμια τους-Πανηγυρίζουν οι ακροδεξιοί της ΕΕ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο Κάμερον-Νέα ηγεσία από τον Οκτώβριο

Η Ευρώπη ΤΡΕΜΕΙ! Οι Βρετανοί ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ την ΕΕ-51,9% υπέρ και 48,1% κατά Brexit

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top