Θεόδωρος Ρουσόπουλος:«Αν γίνονταν εκλογές τώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχανε παταγωδώς»

«Η κυβέρνηση έχει μια σειρά αποτυχιών»-«Μηδαμινές οι πιθανότητες να αντέξει η Ελλάδα»

​Για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική, για τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή, για την στάση της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικονομική κρίση αλλά και για τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στην εκπομπή «Επί του Πιεστη��ίου» στο Kontra.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας δεν έκρυψε πως τον ενδιαφέρει η επιστροφή στην ενεργό πολιτική, χωρίς ωστόσο να το επιδιώκει:

«Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πολιτική, αλλά δεν παύει να ισχύει για μια μερίδα του κόσμου μια εικόνα για αυτούς που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν στην πολιτική, ότι είναι κάτι που είναι πιο παλιό, χρειαζόμαστε κάποια ανανέωση… Δεν είμαι σε θέση αυτή την στιγμή πιστεύω να αποφασίσω οριστικά για κάτι τέτοιο. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η πολιτική, έχω μια παράλληλη δραστηριότητα στην ζωή μου η οποία είναι επαγγελματική. Δεν θα επιδιώξω per marre per terra την επιστροφή στην πολιτική. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γι΄αυτά τα οποία έζησα στην πολιτική και ��ια τις εμπειρίες που πήρα. Δεν θα έλεγα και όχι, ότι δεν θέλω να γυρίσω ποτέ. Δεν το επιδιώκω».

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που έχει μια αποστασιοποίηση;

«Όταν έχεις φάει στην πλάτη σου χιλιάδες ώρες τηλεοπτικής και άλλης δυσφήμησης, για κάποιους λόγους τους οποίους όλοι κατάλαβαν στην πορεία, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά πράγματα. Η περίοδος του 2008-2009 ήταν αυτή που κατηγορήθηκε ο Καραμανλής και η προσπάθεια ήταν να κατηγορηθούν οι πιο στενοί του συνεργάτες. Τι είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον επικήδειο με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Αγγέλου, ενός καλού μου φίλου και ενός ανθρώπου που συνεργάστηκε με τον Καραμανλή πάνω από 30 χρόνια; Ότι φτιάχτηκε μια υπόθεση στην οποία αδικήθηκαν κάποιοι άνθρωποι. Δυο ή τρεις άνθρωποι που μπήκαν στο στόχαστρο, ο Γιάννης ήταν διευθυντής στο πολιτικό γραφείο και εγώ βασικός συνεργάτης στα θέματα Τύπου και σε άλλα ζητήματα. Όταν λοιπόν έχει δημιουργηθεί τέτοια εικόνα στον κόσμο, πώς θα έρθω εγώ να του πω, ξέρετε κάτι; Ο τάδε, ο τάδε και ο τάδε που είπαν ή έγραψαν αυτά τελικά έλεγαν ψέματα και ζήτησαν συγγνώμη!»

Για την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή και για την μεταξύ τους επικοινωνία:

«Δεν χάθηκε ποτέ η επαφή και η επικοινωνία. Υπάρχει μια πάρα πολύ καλή σχέση(…)Τα έργα του μιλάνε. Μιλάει η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ, η ιδιωτικοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά, μιλάνε μια σειρά από σημαντικά έργα, για αυτούς που θυμούνται γιατί πολλοί έχουν κοντή μνήμη μερικές φορές. Πόσα και πόσα δεν ακούσαμε για όλα αυτά!»

Τι απαντά όμως στην σφοδρή κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2004-2009;

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση η οποία να μην έχει κάνει καλά και να μην έχει κάνει και λάθη. Αυτά τα λάθη όμως τα οποία χρεώνουν στην κυβέρνηση Καραμανλή δεν είναι τα αληθή και αυτά που θα έπρεπε να της χρεώνουν. Θα σας πω συγκεκριμένα πράγματα που λέει ο κύριος Αλμούνια. Από το 2004-2009 η κυβέρνηση είχε ένα πληρώσει πάνω από το 80% των χρεών, παλαιότερα χρέη. Δημιούργησε ένα κάποιο χρέος και αυτή. Όχι όμως από τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις όπως έλεγαν γιατί αυτές δεν υπήρξαν. Υπήρξαν οι προσλήψεις που έγιναν με το Προεδρικό Διάταγμα του τότε Υπουργού Εσωτερικών και νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, με βάση όμως την δεσμευτική απόφαση που είχε πάρει η Κομισιόν. Γιατί επί πολλά χρόνια υπήρχαν άνθρωποι που εργαζόντουσαν 10-15-20 χρόνια στο Δημόσιο και δεν τους χαρακτηρίζαμε ως ανθρώπους με πάγιες ανάγκες. Ο κάθε κύριος Αλμούνια βλέπει τα πράγματα από την δική του οπτική πολιτική γωνία. Δεν βλέπει καθόλου αυτά που έγιναν θετικά και την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2008».

Απαισιόδοξος για την σημερινή κατάσταση στη χώρα-«Μηδαμινές οι πιθανότητες να αντέξει η Ελλάδα»:

«Δεν θέλω να πω καμία, αλλά (οι πιθανότητες είναι) ελάχιστες… μηδαμινές. Και αυτό είναι το ουσιωδέστερο πρόβλημα και αφορά την χώρα αλλά ξεκινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει γίνει ένα σύνολο αντιπαθών γραφειοκρατών. Κάποτε λέγαμε ότι ε��μαστε Ευρωπαίοι και νιώθαμε περήφανοι. Το όραμα ου Αντενάουερ και του Ντε Γκωλ για μια πολιτικά ενωμένη Ευρώπη διαλύθηκε και προσέξτε πού διαλύθηκε! Εκεί που δεν θα έπρεπε. Η Ευρώπη φτιάχτηκε υποτίθεται για την οικονομία και όταν ήρθε η κρίση, αντί να βρει λύση καλεί το ΔΝΤ! Αν δεν αλλάξουν οι ηγέτες της Ευρώπης να ηγούνται των λαών, και να μην είναι λαϊκιστές που έπονται του όχλου και της κάθε απίθανης διεκδίκησης, τότε δεν πρόκειται να έχουμε κάποια καλύτερη μέρα στην ΕΕ».

Πώς βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του:

«Έχουμε μια σειρά αποτυχιών. Δεν θα πω για τον Βαρουφάκη και το πόσο κόστισε για την χώρα, δεν θα πω για τις αποφάσεις που πήρε να πάμε στο δημοψήφισμα και έκανε άλλα ντ’ άλλων, ευτυχώς δηλαδή που έκανε αυτό που τελικώς έκανε… Είπε ο άνθρωπος ότι είχε αυταπάτες. Αυτές τις ιδεοληψίες ανθρώπων που από τα 16 τους θεωρούσαν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο, καλώς το θεωρούσαν αλλά να τον αλλάξουμε μέσα από δημοκρατικά συστήματα. Προσαρμόστηκε όμως και αυτό είναι το θετικό. Το αρνητικό είναι όχι η απειρία –γιατί δεν είναι άπειροι πια- αλλά ότι οι ιδεοληψίες παραμένουν σε ένα επίπεδο που βλάπτουν. Δεν παίρνουν αποφάσεις και δεν έχουν πολλές φορές το θάρρος να πάρουν μια απόφαση και να πουν αυτό είναι απόφαση μας! Να παίρνουν δηλαδή αποφάσεις πραγματικές, ουσίας και όχι να παίζουν την τυφλόμυγα, να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και όποιον πάρει ο Χάρος. Κάνουν πρόχειρες και για εντυπωσιασμό αποφάσεις! Δεν βάζω στοιχήματα αλλά λέω πω�� αν γινόντουσαν εκλογές τώρα ο κύριος Τσίπρας θα έχανε παταγωδώς. Ο κόσμος τον ψήφησε γιατί πίστευε ακόμα και είχε την ελπίδα, ενώ υπήρξαν άνθρωποι που τιμώρησαν το παλαιό σύστημα. Κάναμε και εμείς τα λάθη μας! Άρα λοιπόν φταίμε κι εμείς. Όχι μόνο στην κυβέρνηση που υπηρέτησα, αλλά σε όλες τις κυβερνήσεις».

Ποια η άποψη του για τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Είναι προσγειωμένος, πατά στα πόδια του και έχει μια ΝΔ που τον στηρίζει απόλυτα. Είναι πραγματιστής, έχει καλές και φιλελεύθερες απόψεις. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διακρίνω κάτι που δεν έχει κάνει καλά. Βλέπω έναν άνθρωπο που πάει διαβασμένος στη Βουλή και έχει στοιχεία. Τώρα αν ο Τσίπρας τα λέει πιο λαϊκίστικα και ο Κυριάκο�� δεν μπορεί να τα πει έτσι εντάξει… Δεν το βλέπω αρνητικό!» δήλωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, εξηγώντας πως «η ΝΔ αποτελεί έναν πολύ σημαντικό και σταθερό πυλώνα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top