Κατρούγκαλος: ΠΟΤΕ δεν τέθηκε θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικού τομέα

"Το ΔΝΤ πιέζει για ομαδικές απολύσεις"

Κατρούγκαλος: ΠΟΤΕ δεν τέθηκε θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικού τομέα

​Διευκρινίσεις για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν τα εργασιακά έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον κ.Κατρούγκαλο, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην ελληνική αγορά εργασίας για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, η επανεξέταση του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων και ο συνδικαλιστικός νόμος είναι τα τρία θέματα που τίθενται στις συζητήσεις με τους εταίρους για την δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος το Φθινόπωρο και απορρέουν από το συμπληρωματικό μνημόνιο.

Ο κ.Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «οι ομαδικές απολύσεις είναι εμμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μόνο».

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας μέχρι τώρα δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης των τριετιών, ούτε και κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. «Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα» τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά-η οποία έχει συσταθεί από κοινού από τους θεσμούς και το υπουργείο Εργασίας- ξεκαθάρισε ότι το πόρισμα της που θα βγει περίπου τον Σεπτέμβριο «δεν μας δεσμεύει, αλλά θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα».

Κληθείς να αναλύσει την δήλωση που έκανε την Τετάρτη στον Real fm, πως «οι δανειστές θέλουν αίμα», ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως αν και ακόμη δεν έχει βγει κατάλογος με απαιτήσεις, το σίγουρο είναι ότι «οι εταίροι ζητούν περεταίρω απορύθμιση της αγοράς εργασίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top