Θεοδωράκης: «Διατήρηση του 3% αλλιώς η Βουλή θα γεμίσει μικρά κινήματα διαμαρτυρίας»

«Παράλογο το μπόνους των 50 εδρών»

Θεοδωράκης: «Διατήρηση του 3% αλλιώς η Βουλή θα γεμίσει μικρά κινήματα διαμαρτυρίας»

​Τη διατήρηση του ορίου του 3% και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών θα προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης στον Α. Τσίπρα αύριο, όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Αν δεν διατηρηθεί το όριο του 3% θα γεμίσει η Βουλή με μικρά κόμματα διαμαρτυρίας. Θα διαλυθούμε», είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ακόμα παράλογο το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, αντιπροτείνοντας πως ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα για το πρώτο κόμμα της τάξης της μία έδρας για κάθε 2% που θα συγκεντρώνει.

Όσον αφορά στο αυριανό του ραντεβού με τον Α. Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε πως θα καλέσει τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του, όσον αφορά στον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Άσκησε επίσης κριτική στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, κατηγορώντας τους ότι διατυπώνουν γενικές θέσεις, προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Ερωτηθείς δε αν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον Α. Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Ο Τσίπρας από άκρα αριστερά, από ένας λαϊκιστής της άκρα αριστεράς, γιατί αυτό ήτανε, άρχισε να πηγαίνει άτσαλα προς το κέντρο, γιατί η εξουσία είναι γλυκιά, του αρέσουν και τα ταξίδια στην Ευρώπη».

Σημείωσε ακόμα πως οι πολίτες δεν ανέχονται πλέον τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε όμως πως η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε στα χέρια του Τσίπρα, αλλά των προηγούμενων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top