Αλλάζουν όλα για τα κοινά μας σύνορα: Έρχεται η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή

Αβραμόπουλος: «Η Ευρώπη έκανε ένα βήμα εμπρός»

«Η Ευρώπη έκανε ένα βήμα εμπρός, έχουμε περισσότερη Ευρώπη» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πάνω στη πρόταση της Κομισιόν για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης επεσήμανε πως τα κοινά εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης θα προστατεύονται αποτελεσματικά και πρόσθεσε: «Διασφαλίσαμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ενεργούμε συλλογικά όταν υπάρχει “επείγουσα ανάγκη” στα εξωτερικά μας σύνορα».

«Κάτι τέτοιο φαινόταν αδύνατο πριν από μερικά χρόνια, ότι μέσα σε 6 μήνες μόνο θα συμφωνούσαμε σε κάτι τόσο φιλόδοξο. Όλα τα κράτη-μέλη συμφώνησαν με τη πρότασή μας» ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος, σημειώνοντας πως «δίνουμε ευρωπαϊκή λύση σ' ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διατήρηση του όρου «ακτοφυλακή» λέγοντας πως «τόσο ο πρόεδρος Γιούνκερ όσο και εγώ προσωπικά επιμείναμε ώστε να μην περιοριστεί ο τίτλος μόνο σε "Συνοριοφυλακή"».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top