Ρέγκλινγκ: Δεν βλέπω κίνηση για χαμηλότερα πλεονάσματα ούτε από την Ελλάδα!

"Ευαίσθητη πολιτικά περιοχή τα εργασιακά"

Ρέγκλινγκ: Δεν βλέπω κίνηση για χαμηλότερα πλεονάσματα ούτε από την Ελλάδα!

«Ευαίσθητη πολιτικά περιοχή», χαρακτήρισε το κεφάλαιο των εργασιακών που ανοίγει στην δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το φθινόπωρο, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας παραδέχτηκε ότι τέτοιου είδους θέματα προκαλούν αντιδράσεις, προέτρεψε ωστόσο την Αθήνα να δει το παράδειγμα άλλων χωρών -όπως η Γερμανία- που χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έκαναν έριξαν την ανεργία. Σύμφωνα με τον κ.Ρέγκλινγκ δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις άφησε αιχμές για υπουργούς, λέγοντας ότι δεν τις υποστηρίζουν όλοι, ενώ υπενθύμισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «είναι σημαντικό μέρος του συμφωνημένου προγράμματος, που έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργό».

Όσον αφορά στην αδιάλλακτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, είπε ότι «τέτοια πλεονάσματα για το 2018 ήταν ο θεμέλιος λίθος της συμφωνίας του πρωθυπουργού Τσίπρα με τους Ευρωπαίους εταίρους τον περασμένο Ιούλιο. Δεν είναι δικό μου θέμα να το αμφισβητήσω αυτό». Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν βλέπει καμία κίνηση προκειμένου να αλλάξει αυτό, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην υποδόση των 2,8 δισ ευρώ της πρώτης αξιολόγησης είπε ότι «προχωράμε στα επόμενα προαπαιτούμενα και ελπίζουμε ότι τα χρήματα μπορούν να εκταμιευτούν τέλος Σεπτεμβρίου, αυτό είναι το σχέδιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top